• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Предстоящи събития в страната за 21 февруари

Предстоящи събития в страната за 21 февруари

/КРОСС/ *** София

От 08.20 часа в Клиниката по ортопедия и травматология на Университетска болница "Царица Йоанна – ИСУЛ"" д-р. Хайц Рьотингер ще демонстрира ревизионно ендопротезиране на тазобедрена става заедно с един от водещите наши ортопеди - проф. Пламен Кинов.

От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

От 09.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа дело за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Миню Стайков, Марио Кръстев, Красимир Трифонов, Камелия Димитрова, Николай Трифонов, Таня Йорданова, Милена Пилева, Красимир Йорданов, Алекс Ананиев, Мели Махмудова, Марияна Стойчева, Гьоксел Кошуджу и Калоян Костадинов.

От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа дело за изнудване с подсъдим Живко Мартинов.

От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа дело за образуване и ръководене на организирана престъпна група на Георги Георгиев, Цено Филипов и Борис Рангелов.

От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа дело за изнудване с подсъдим Петър Станиев.

В 10.00 часа лидерът на БСП – София Калоян Паргов, народни представители от БСП, общински съветници от групата на социалистите в СОС ще отбележат Деня на защитника на отечеството и ще поднесат цветя на Паметника на Съветската армия. От 10.30 часа ще присъстват на отбелязването на Деня на защитника на отечеството и на Паметника на съветския воин на бул. „Черни връх“ в район „Лозенец“.

От 10.30 часа по случай държавния празник на Руската Федерация – Деня на Защитника на Отечеството – Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България, Военният аташе на Руската Федерация в Република България, служителите на Посолството и на апарата на Военния аташе по традиция ще положат венци и цветя пред паметниците на съветските воини в София.

От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се разгледа молба за изменение на мярка за неотклонение на Атанас Иванов.

От 10.30 часа в зала „Сердика“, София Хотел Балкан АИКБ организира среща на тема „Актуални възможности и необходими действия в подкрепа на българския бизнес“. Регистрацията ще започне от 10.00 часа.

От 10.00 часа в конферентната зала на Парк хотел „Москва“ Зам.-министър Лозана Василева и експерти на МЗХГ ще се срещнат със земеделски производители от област София-град и София област.

От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа дело за организиране и ръководене на организирана престъпна група на Владимир Николов, Томи Хорозов и Стоян Стоянов.

От 11.00 часа в сградата на ГД „Национална полиция“ ще се проведе брифинг във връзка с резултатите от полицейската операция по линия на ROADPOL.

От 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изпълнението на строително-ремонтните работи на детска градина 36 „Пеперуда“ в ж.к. „Дружба“ 1, ул. „Иван Арабаджията“ 40.

От 14.00ч. Сдружение "Солидарност" има среща при Омбудсмана с всички институции, отговорни за правосъдието и ЧСИ.

От 17.30 часа в София Тех Парк ще бъде открита сграда – инкубатор Groworking & Club House.

От 18.00 часа Фондация за образователна трансформация и Български прогресивни училища организират среща-презентация в Литературен клуб „Перото“.

От 18.30 часа в Арт Галерия „Ларго“ ще се открие самостоятелна изложба – мозайка на плевенския художник Страхил Найденов – „Градът“.

От 18.30 часа на сцена Backstage в Театър Азарян ще се играе спектакълът „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“.

От 19.00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформан ще се играе спектакълът „Тотална щета“.

От 19.00 часа в Клуб 1 в сградата на НДК се организира годишна на випускниците от Детска лидерска академия.

*** Благоевград

От 15.15 часа във фоайето на Правно-историческия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" ще бъде представена документална изложба "140 години българска дипломатическа служба.

*** Бургас

От 08.30 часа в ПГСАГ "Кольо Фичето" в Бургас ще се проведе ученическият кръг на традиционните състезания по професии. Ще се състезават ученици в направленията "Най-добър млад строител", "Най-добър млад геодезист" и "Озеленяване и цветарство".

От 18.00 часа в Дом на писателя – Бургас поетът Иван Гранитски ще представи новата книга на Роза Боянова „АЛТ. Стиховете, които ме избраха“.

От 19.00 часа на сцената на Драматичен театър "Адриана Будевска" ще бъде представена пиесата на Станислав Стратиев "Балкански синдром".

От 19.00 часа в Културен център „Морско казино“, зала "Петя Дубарова" ще бъде прожектиран филмът „Тази, която не съм“.

*** Варна

От 11.00 часа във варненския хотел „Черно море“ ще бъде открито международно консултантско изложение „Световно образование“ с участието на представители на образователни институции и водещи консултанти от чужбина.

От 18.00 часа в сградата на Варненския медицински университет лекари-координатори ще дискутират със студенти темата за донорството и трансплантацията.

От 18.30 часа в Арт Галерия "Ларго" ще се състои официалното откриване на самостоятелна изложба – мозайка “Градът” на плевенския художник Страхил Найденов.

*** Велико Търново

От 10.30 часа на стадион „Ивайло“ спортно-техническото ръководство на „Етър“ и новият старши треньор Петко Петков ще дадат пресконференция преди предстоящия мач с шампиона „Лудогорец“ и по актуални теми.

*** Враца

От 10.00 ч., в Заседателната зала на Община Враца ще бъдат отворени получените оферти в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Доизграждане на спортна зала в СУ „Христо Ботев“.

*** Горна Оряховица

От 18.30 часа в НЧ „Напредък – 1869“ Драматичен театър Търговище представя комедията „Ох, тези пари“ по Фловия Кост. С участието на Васил Драганов, Добрина Гецова, Марина Мозжухина, Божидар Попчев.

*** Димитровград

От 17:30 часа в голямата читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев” ще се състои творческа среща с поета Демир Демирев, преводача Мая Ценова и литературния критик Емил Басат.

*** Кюстендил

От 16.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ ще се проведе демонстрация с акварел от Селма Тодорова.

*** Пловдив

В 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Севдалин Б. и Марин Б., обвинени в умишлено убийство.

В 09.15 часа в зала 3 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Л.К.-Д., обвинена от Софийска районна прокуратура за оклеветяване и обвиняване в закана за убийство на две лица, въпреки тяхната невинност.

В 10.00 часа в зала „Хоризонт“ ще се проведе среща с Пау Рока, генерален директор на Международната организация на лозата и виното /OIV/.

От 11.00 ч. в диагностично-консултативния сектор на партера на База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“ – Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66 ще бъде открита фотоизложба „Добрата дума лекува“, организирана от Български лекарски съюз.

От 11.30 часа българският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел ще участва в дискусия с учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника.

От 15.00 до 17.00 часа в Център за творческо обучение, Дом на културата “Борис Христов” (етаж 1) ще се състои среща с настоящи и нови доброволци към „Пловдив чете.

*** Русе

От 18.00 часа авторката на книгата Ивинела Самуилова ще представи новата си книга "Тъй рече баба Ега" в книжарница "Хермес".

*** Стара Загора

От 12.00 часа в зала 2 на Общината кметът Живко Тодоров ще поздрави ръководството и отбора на БК "Берое - Стара Загора" по повод спечелване Купата на България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.