• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Какво, къде, кога...

Какво, къде, кога...

/КРОСС/ ***
София.
От 16.00 часа в сградата на президентството държавният глава Росен Плевнелиев ще проведе консултация с представители на парламентарната група на Българската социалистическа партия.

***
Пловдив.
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в откриването на седмото издание на проекта „Народните будители и Аз" в зала „Арх. Йолов" на хотел „Тримонциум принцес".

***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.
***
София.
От 07.30 часа жителите на вилна зона „Горна баня", район „Овча купел", излизат на
протест срещу неправомерно изградено депо за строителни материали и унищожаването на зелени площи в близост до реката в района. Протестът ще се състои до строителното депо на кръстовището на ул. "Ехо" и ул."Пладнище".

***
София.
От 08.30 часа в зала „Европа" на Конгресен център „Глобус" в сградата на КНСБ ще се проведе дискусионен форум на тема: „Дигитализацията и бъдещето на труда".

***
София.
От 09.30 часа Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет ще обсъди възможностите за разширено прилагане на алтернативни способи за решаване на възникнали спорове с оглед облекчаване на работата на съдебните органи на предстоящото си редовно заседание.

***
София.
От 09.30 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Красимир С., Михаил П., Върбан Б., Персин П., Ангел Р., Матей Т. и Пламен К., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел грабежи.

***
София.
От 10.00 часа в зала 17 на Националния център по заразни и паразитни болести ще се проведе пресконференция в рамките на Световната седмица, посветена на отговорното прилагане на антибиотици и Европейския ден на антибиотиците.

***
София.
От 10.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С., Ивайло Т., Камелия М., Милко Д., Милко Т., Тодор С., Ичко Л. и Красимира Г., на които повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ваньо В., Живко Б и Илия И., на които повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Фондация за достъп до права - ФАР ще представи резултатите от теренното изследване относно лицата без гражданство и тяхното административно задържане в България, публикувани в доклада „Защита на лицата без гражданство от произволно задържане".

***
София.
От 10.30 часа часа, в Конферентната зала на МОН (7 етаж) ще бъде представено Шестото издание на Рейтинговата система на висшите училища в Република България.

***
София.
От 10.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет ще се състои брифинг във връзка с проведеното експериментално електронно дистанционно гласуване на съдиите, прокурорите и следователите за нов състав на ВСС.

***
София.
От 10.30 часа на стадион „Раковски" Спортен клуб „ЛЕВСКИ - Спорт за всички" организират спортен празник „Спортни лъвчета" посветен на Деня на Народните будители.

***
София.
От 10.30 часа 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Борис Т., Иван Т., Виктория Т., Георги Г., Даниел Т., Ивайло М. и Станимир П., на които повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Прес Клуб България Българската национална федерация по карате организира пресконференция по повод предстоящото Европейско Първенство по Карате, на което България е домакин на 25 и 26 ноември в зала Арена Армеец София.

***
София.
От 11.00 часа в Салон „Мати Ди" ще се проведе заключителната пресконференция на Проект „Отговорна игра".

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Лабораторния комплекс на „София Тех Парк" първият български студентски отбор по синтетична биология ще представи своя високотехнологичен проект, с който младите ни учени бяха отличени в престижното световно състезание IGЕM, провело се в края на октомври в Бостън, САЩ.

***
София.
От 11.00 часа в Националния исторически музей ще бъде представен реновираният паметник на полк. Константин Каварналиев, загинал през 1913 г. в тежко сражение с гръцката армия, спасявайки десетки градове и села в Източна Македония от погром и избиване на населението, каквото гърците извършиха по на юг, в град Кукуш.

***
София.
От 09.00 часа в Заседателната зала на Националният археологически институт с музей (НАИМ) при БАН ще бъде открита научна конференция в памет на Вацлав Добруски, известен като първия директор на Националния археологически музей и преподавател по антична археология, епиграфика и нумизматика в Софийския университет.

***
София.
От 13.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р., Красимир Н., Георги Г. и Катерина Х., на които повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Тодор С., Олег И., Мартин С., Христо Б., Мартин П., Илия Е., Петър К. и Иван Г., на които повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа в НДК ще започне шестото издание на форума на българското вино на „DiVino.Taste."

***
София.
От 18.00 часа 120-годишнината от рождението на именития български композитор Петко Стайнов и 160-годишнината от смъртта на великия Роберт Шуман ще бъдат почетени от Симфоничния оркестър на Българското национално радио в зала „България".

***
Благоевград.
От 10.30 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей - Благоевград по инициатива на Македонски научен институт - филиал Благоевград ще се проведе възпоменателна научна сесия, посветена на изследователските приноси и обществените заслуги на починали негови членове, чието мото е: „Да си спомним за колегите, които с талант и отговорност градяха делото на нашето научно и родолюбиво сдружение".

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала 313 на Учебен корпус № 6 към Югозападен университет „Неофит Рилски" ще се проведе заключителна научна сесия на тема "Правата на човека и сигурността в съвременния свят".

***
Благоевград.
От 13.00 часа в зала „Скаптопара" ще бъде открит XIII международен турнир по гимнастика „Любчо Солачки".

***
Боровец.
От 13.00 часа в хотел „Рила" заместник-министърът на икономиката Любен Петров ще участва в четвъртото издание на Годишната конференция на браншовете дървообработване и мебелна промишленост, организирана от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

***
Варна.
От 09.30 часа ще се проведе среща на кмета Иван Портних с президента на Европейския младежки форум Йохана Ниман и представители на Нови Сад, градът избран за Европейска младежка столица 2019г., и с представители на Сдружение „Варна - ЕМС 2017".

***
Варна.
От 10.00 часа в Пункт за базиране Варна, тържествено ще бъдат вдигнати ационалното знаме, военноморските флагове и флаговете за разцветяване по случай 119-та годишнина от създаването на Военноморска база Варна и Празника на Пункт за базирате Варна.

***
Варна.
От 10.30 часа ще се подпише Споразумение за сътрудничество между Община Варна и трудовопроизводителните кооперации за хора с увреждания.

***
Варна.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Медицински университет - Варна ще се проведе заключителната пресконференция по проект „Повишаване капацитета на Лабораторията по химия на храни и околна среда в Медицински Университет - Варна и превръщането й в специализирана лаборатория за изследване на морски и сладководни ресурси и аквакултури".

***
Варна.
От 11.00 часа в хотел-галерия Графит ще се проведе първото издание на „Варна Бюти Спейс" - форум за красота, здраве и хармония.

***
Велико Търново./ Килифарево.
От 10.00 часа в ОУ „Неофит Рилски" - Килифарево ще се проведе Училищен празник с участието на Детска театрална група „Фъстъците" при Младежки дом.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в РНБ „П.Р.Славейков" ще бъде открита изложбата „Дигитална културна съкровищница „Север +".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в РНБ „П.Р.Славейков" ще бъде открита изложбата „120 години- читалище „Искра" - Велико Търново".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в голяма зала на Общината ще се проведе Празничен концерт по случай 80-годишината на Борис Спирдонов - ръководител на Група за стари градски песни „Незабравими спомени" - с. Арбанаси.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца (етаж 2) ще се отворят ценовите предложения на участниците в обществена поръчка с предмет: „Ремонт на улици на територията на община Враца".

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в РСПБЗН - Горна Оряховица ще се проведе демонстрация на пожарната техника за работа при пътнотранспортно произшествие.

***
Горна Оряховица.
От 12.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Втори есенен турнир по хандбал за момчета до 11 г., под домакинството на ХК „Локомотив" Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в Художествена галерия „Недялко Каранешев" ще бъде открита изложбата на младата художничка Анелия Мартинчева.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 18.00 часа в Клуб на пенсионера „Асен Разцветников" ще се проведе концерт по повод 21 ноември - Ден на християнското семейство и християнската младеж с участието на самодейните колективи и ученици от ОУ „Климент Охридски".

***
Костенец/ с. Пчелин.
От 13.30 часа Държавната агенция за закрила на детето организира среща с медии в Пчелински бани по повод седмицата, посветена на правата на детето, приоритетите на ДАЗД за 2017г., старта на инициативата „Деца помагат на деца", както и отчет за извършената работа през втората половина на 2016г. от експертите на ДАЗД.

***
Перник.
От 13.00 часа националният омбудсман Мая Манолова и екип от експерти на институцията за първи път организират тематична приемна за деца и граждани в „Център за подкрепа на личностното развитие - Обединен детски комплекс". Преди това , от 09.30 часа тя ще се запознае на място с дейността на Фондация „П.У.Л.С", специализирана във фамилното консултиране и терапия за справяне с преживяно насилие. В 11.00 часа Мая Манолова ще изнесе открит урок в Професионална гимназия по икономика - ул. „Г. Мамарчев" № 2. От 14.00 часа в „Център за подкрепа на личностното развитие - Обединен детски комплекс" ще се състои пресконференция за журналисти, а от 14.30 часа омбудсманът ще се срещне с деца и младежи от Перник.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу подсъдимия Ангел П. , обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост и телесни повреди на Мария Б. и Валерия В.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 5 Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу Димитър Ч., който е обвинен за разгласяване на сведения, чието разгласяване е забранено съгласно чл. 22, ал. 2 от Закона за министерството на вътрешните работи.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала 1 Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу подсъдимия Александър Ч., обвинен за умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 11 Пловдивският районен съд ще гледа делото с подсъдими Владимир С. и Емилиян Ц., на които е повдигнато обвинение за измами.

***
Симитли.
От 11.30 часа в заседателната зала на Община Симитли ще бъде открита приемна за граждани с регионалния представител на Комисия за защита от дискриминация.

***
Сливен.
От 11.30 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни" управителят на издателство "Хермес" ще дари 600 книги на читалищни библиотеки от Сливенски регион.

***
Сливен.
От 13.30 часа на Военния стадион започват срещите от общинския кръг на Ученически игри през учебната 2016/2017 години.

***
Сливен.
От 17.00 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни" ще бъде представен последният роман „Орлов мост" на писателя Владимир Зарев.

***
Смолян.
От 09.30 ще се проведе заседание на Общински съвет -Смолян.

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858" официално ще бъдат открити тържествата по повод 1100 г. от Успението на Св. Климент Архиепископ Охридски. Ритуално запалване на огъня и издигане на флага на Дните на възхвала на светеца.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа Адриана Райкова, член на Съвета на децата към ДАЗД, ще участва в беседи на теми „Правата на децата" и новия 3акон 3а училищното и предучилищното обра3ование в зала „Америка за България".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа във фоайето на НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще бъде открита изложбата на художника Минчо Минчев.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в залата на четвъртия етаж на Областна администрация областният управител на Стара Загора и кметът на Чирпан, ще подпишат договор за безвъзмездно прехвърляне на имот - частна държавна собственост, на Община Чирпан.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се проведе конкурс за детска и юношеска поезия „Христо Кацаров" - ХХI издание.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална Библиотека „Захарий Княжески" ще се проведе среща със Спас Мавров, поет, писател-езотерик, скулптор, иконописец и премиера на Речник на сакралните думи в тангризма (2016 г.).

***
Търговище.
От 11.30 часа в конферентна зала на Търговско-промишлена палата ще бъде дадена пресконференция във връзка с реализация на проект „Иновативни европейски практики в туризма и методи за тяхното преподаване" по програма Еразъм+, КД1.

***
Търговище.
От 13.00 до 17.00 часа в залата на РЗИ-Търговище ще се извършват измервания на нивото на издишан въглероден монооксид и карбоксихемоглобин по повод Международен ден без тютюнопушене- 17 ноември.

***
Търговище.
От 18.30 часа, на сцената в „Центъра за младежки дейности и инициативи", концерт ще изнесат ученици от музикални училища и паралелки от цялата страна в рамките на провеждащата се Националната фолклорна среща „Мост между поколенията".

***
Хасково.
От 10.00 часа в сградата на Община Хасково ще се състои пресконференция във връзка с кампанията „Право на зрение".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

***
Шумен.
От 13.00 часа в кабинета си кметът на община Шумен ще приеме посланика на Чехия Душан Щраух. Визитата на висшия чешки дипломат е по повод честванията на 80-годишнината от рождението на чешкия президент, интелектуалец и драматург Вацлав Хавел и традиционните чешки дни в града.

***
Ямбол.
От 18.30 часа в мултимедийната зала на Музея на бойната слава ще бъде открита изложбата „Символи на държавността" - лична колекция на доц. д-р Людмил Георгиев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.