• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Предстоящо в страната

Предстоящо в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" премиерът Огнян Герджиков ще участва в тържественото откриване на кампанията по повод тридесетгодишнината на Програма „Еразъм", която се отбелязва през 2017 г.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия към ВСС.

***
София.
От 09.30 часа в залата на 5-ти етаж на Министерството на образованието и науката ще се проведе пресконференция за обявените процедури за изграждане на Центрове за върхови постижения и Центрове за компетентност по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж".

***
София.
От 10.00 часа в зала „София" на „Гранд Хотел София" Сдружение „Граждани за европейско развитие на България" организира кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност" в столицата. Форумът ще бъде официално открит от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и от д-р Клаус Физингер - регионален директор на фондация „Ханс Зайдел" за Югоизточна Европа.

***
София.
От 10.00 часа в зала „София" на хотел „BW Premier Collection CITY HOTEL" ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени целите, очакваните резултати и дейностите по проект „Инвентаризация и анализ на състоянието на информационната и комуникационна инфраструктура, информационните системи, услуги и регистри в сектор „Правосъдие"" по Оперативна програма „Добро управление".

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Росен Ч., Пламен К., Ралица Л., Дияна П. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветелин Ц., Антон А., Желязко К. и Никола Д. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Велизар Д., обвинен в рекет.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитрина Т., Мария Ж., Нели К. и Надежда Т. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, в зала Б на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе Презентация на бизнес климата и инвестиционните възможности в Египет.

***
София.
В 11.00 часа в пресклуба на ЦИК, ще бъде подписано споразумение между Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии.

***
София.
В 11.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" ще се състои тържествено събрание, посветено на 30-та годишнина на Програмата „Еразъм".

***
София.
От 11.00 часа в Партерното фоайе на Операта ще се състои пресконференция във връзка с премиерата на детската опера „Лили и вълшебното бисерче", по приказката на Валери Петров „Пук".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Витоша" на Интер Експо Център ще се състои среща с Петър Митев и Владимир Койлазов - създателите на компанията Chaos Group, чиито успехи бяха отличени с награда „Оскар" за цялостен принос в категория „Научни и инженерни технологии".

***
София.
От 11.30 часа в Детски научен център „Музейко" ще бъдат представени концепцията и целите на проекта „Малки герои", инициатива за модернизиране на детското отделение на УМБАЛСМ „Пирогов".

***
София.
От 13.00 часа в зала „Триадица" в „Гранд Хотел София" ще се състои кръгла маса на тема „Бъдещето на българския въгледобив". Участие в събитието ще вземе заместник-министърът на енергетиката Константин Делисивков.

***
София.
От 13.00 часа в заседателна зала на Областна администрация - София ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Храмът на родовата памет" Консервация, реставрация и експониране на Църквата „Св. Рождество Богородично" - с. Миланово, община Своге".

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Васил В., Милчо П., Борислав Н. и др. за убийство по чл. 115 НК.

***
София.
От 19.30 часа в „София Хотел Балкан" ще се проведе церемония по награждаването на победителите за 2016 г. в традиционния конкурс „ИТ проект на годината".

***
Благоевград.
От 11.30 часа в Югозападния университет „Неофит Рилски" ще се проведе среща дискусия на тема „Професията „Психолог" в България, Европейски съюз - научни, академични и професионални предизвикателства и стандарти".

***
Велико Търново.
От 08.00 часа в СУ „Емилиян Станев" ще се проведат Дни на наследството на Емилиян Станев.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Спортна зала „Сава Величков" ще се проведат Общински ученически игри по хандбал.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще бъде представена Изложба-базар "Мартеници", изработени от членове на Клуба за битова тъкан при НЧ "Надежда - 1869" - В. Търново.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на представителите на Бюрото по труда, Инспекцията по труда и Дирекцията за социално подпомагане.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в РИК-Велико Търново ДПС ще регистрира листата си с водач Камен Костадинов, след което ще се състои брифинг пред залата на РИК.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в ДКС „Васил Левски" ще бъде представен мюзикъл за деца „Едно лято в едно блато" от Държавна опера - Стара Загора.
***
Велико Търново.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на кмета на община Елена инж. Дилян Млъзев. Темите обхващат приоритетите на общината през 2017 година, инвестиционни намерения, проекти, културен и спортен календар.
***
Велико Търново.
В 12.30 в РНБ „П. Р. Славейков" - филиал в кв. „Бузлуджа" ще се състои детски празник на четенето с ученици от СУ „Вела Благоева" под надслов „В чудния свят на Емилиян Станев".

***
Велико Търново.
В 14.00 часа в салона на СУ „Емилиян Станев" ще се състои Волейболен турнир - среща с отбора на ППМГ „Васил Друмев.

***
Видин.
От 11.00 часа, в Регионалния пресклуб на БТА-Видин, представителите на „Нова република" ще обявят своята кандидат-депутатска листа за 5 МИР-Видин.

***
Видин.
От 17.00 часа в залата на Общинския съвет ще бъде представена информация за разпределението на субсидиите за спортните клубове през тази година. Кметът на Община Видин Огнян Ценков кани представители на спортните клубове, общински съветници, кметове, кметски наместници и граждани за участие в срещата.

***
Враца.
От 11.00 часа в конферентна зала на ТПП (пл. „Христо Ботев"), ПП ГЕРБ - Враца официално ще представи кандидатите за народни представители, включени в листата за предстоящите парламентарни избори.

***
Враца.
От 19.00 часа в Камерна зала на ДКТ ще се проведе прожекция на филма „Зона Замфирова" от Стеван Стремац.

***
Добрич.
От 19.00 часа в драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои премиера на спектакъла „Баща под наем" от Рей Куни.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, от МБАЛ „Св. Панталеймон"-Плевен ще дадат пресконференция, на която ще бъде представена инициативата на заведението за профилактика и хигиена за добро дентално здраве при децата.

***
Плевен.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представена подписка с искания на спортни клубове в Плевен.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Конферентната зала на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум" ще се проведе Областното Отчетно-изборно Общо събрание на Областният съвет на Български Червен кръст - Пловдив.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в административната сграда на район "Източен" на ул. "Лев Толстой" 2 ще се проведе пресконференция на районния кмет Николай Чунчуков за приоритетите в капиталовата програма на района за тази година.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе Церемония за връчване на приз за принос към каузата на хората с редки диагнози и хуманност- организирана от Национален алианс на хора с редки болести и Община Пловдив.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91, общинският съветник Огнян Вичков ще приема граждани.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала „Св. Георги" на Областна администрация Русе ще се проведе първото за годината заседание на Секторната комисия в областта на образованието и пазара на труда.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала 105 на община Сливен ще се състои брифинг на общинското ръководство.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се играе постановката „Цар Последен" от Райна Томова.

***
Хасково.
От 14.30 часа в зала „Хасково" ще се състои среща с доц. Лозан Митев, който ще изнесе лекция по повод 75 години от създаването на Национална спортна академия.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 203 ще заседава ПК „Младежки дейности и спорт" към Общински съвет- Шумен.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще бъде даден брифинг относно предстоящо подписване на споразумение за сътрудничество между община Шумен и Националния младежки форум. Друга тема е приемът на проектни предложения за финансиране на младежки дейности през 2017 г.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 304 ще заседава ПК „Здравеопазване и социална политика" към Общински съвет- Шумен.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.