• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната за днес, 28 август

Предстоящи събития в страната за днес, 28 август

/КРОСС/*** София/ хижа „Алеко".
От 10.00 часа на хижа „Алеко" Столична библиотека ще проведе планински четения в рамките на проекта "Библиотека в планината".

***
София.
От 12.00 часа в лятното кино в парка на НДК (One More Кино) ще се проведе четвъртото издание на фестивала „Изток в парка".

***
Аксаково.
От 09.00 часа в Църковен храм „Свето Успение Богородично" в Аксаково ще се състои празнична литургия за празника на града.

***
Аксаково.
От 18.00 часа на стадиона в Аксаково ще се състои футболна среща между отборите на ФК „Аксаково 1948" и ФК „Белослав".

***
Аксаково.
От 18.45 часа в центъра на Аксаково ще започне празничен концерт с участието на ТА „Изворче", ТС „Аксаково", ПГ „Тракийка", ПГ „Вдъхновение", Група за автентичен фолклор към Център за подкрепа на личностно развитие, ПФГ „Гласовете на Аксаково" с водещ Иван Чешмеджиев. Ще участват още солисти на фондация „Звезди на изкуството", Тодор Георгиев и Дует Ритон. В 22.30 часа ще започне и фойерверк - шоу, като след това празникът ще продължи с оркестър „Палитра".

***
Благоевград/с. Сугарево.
От 12.00 часа на гроба на Тодор Александров в Пирин планина, над с. Сугарево, до параклиса „Св. Илия" ВМРО ще отбележи 92-ата годишнина от смъртта на легендарния водач на Организацията. Сред официалните лица ще са лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов, евродепутатът Ангел Джамбазки, народни представители от Патриотичния фронт, учени, историци, общественици.

***
Бургас.
От 10.00 часа инициативата „Живей Активно! 2016 Бургас" ще започне от три различни локации, където последователите на балансираното хранене и активния начин на живот ще бъдат поведени към една обща точка - Пантеонът в Морската градина. Стартовите точки са Моста в Морската градина, Графичната база и Културния център „Морско казино". Събитието ще приключи в 18.00 часа с концерт на Пантеона в Морската градина.

***
Бургас.
От 11.00 часа, като част от чествания на Деня на 13-те поименни безсмъртни българи,
ще бъде поднесен венец пред паметника на Васил Левски в Морската градина.

***
Велики Преслав.
От 14.30 часа ще бъде открита каменна стела, обозначаваща мястото, идеята и 13-те безсмъртни българи.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа на сцена „Арт лято" на паметник „Асеневци" ще се проведе четвъртото издание на благотворителен пазар.

***
Видин.
От 11.00 часа в Крайдунавския парк до крепостта „Баба Вида" ще бъде открита национална изложба за всички породи кучета „За купата на град Видин" и специализирана изложба за българско овчарско куче.

***
Добрич.
От 11.30 часа в старите казарми Национален инициативен комитет за отбелязване на 100-годишнината от Добричката епопея, НД „Традиция" - „46 пехотен добрички полк" и Община град Добрич организират Военноисторическа реконструкция "Добричката епопея 1916 година".

***
Казанлък
11.00 часа Парк „ Розариум" - Анимация за деца „ В Долината на траките".

***
Казанлък
19.00 часа Площад „ Севтополис" - Джаз фестивал „ В Долината на тракийските царе.

***
Кюстендил/с.Богослов.
От 11.00 часа в центъра на селото ще бъде даден старт на автомобилното състезание "Планинско Осогово 2016".

***
Пловдив.
От 10.30 часа, като част от чествания на Деня на 13-те поименни безсмъртни българи, ще бъдат поднесени цветя пред барелефа на цар Борис III.

***
Пловдив.
Около 17.00 часа пред Колодрума в Пловдив се очаква да пристигнат над 150 колоездачи от 20 държави, които участват в 65-тата Международна колоездачна обиколка на България. В 18.00 часа ще започне церемонията по награждаването.

***
Сандански.
От 20.30 часа в Летният театър на град Сандански ще се проведе втората вечер от XXIV-тото издание на международния фестивал „Пирин Фолк".

***
Силистра/ с. Смилец.
От 08.00 часа в местността „Гизлиджа" в село Смилец ще започне Празникът на динения мед - маджун, с демонстрация на приготвянето му.

***
Силистра/ Срацимир.
От 10.00 часа пред Паметника на скърбящата майка в село Срацимир ще бъде отбелязана 100-та от опожаряването на селото и спасяване на мирното население от гибел.

***
Сливен/ с. Мечкарево
От 10.00 часа, в село Мечкарево официално ще бъде открита новопостроената църква „Свети Апостоли Петър и Павел".

***
Стара Загора.
От 08.30 часа ще започне конкурсната програма от втория ден на XI Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка".

***
Шумен.
От 10.00 часа на Стария град на Шуменското плато ще бъде даден старт на смесената щафета от състезанието по спортно ориентиране за купите „Сивен" и „Шуменска крепост".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.