• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Американският посланик цитира несъществуващ доклад на БАН за ТПТИ

Американският посланик цитира несъществуващ доклад на БАН за ТПТИ

/КРОСС/В началото на декември в хотел „Кемпински София" бе проведена конференция под надслов „Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ): Перспективи пред малкия и средния бизнес". Организаторите от Българската търговско-промишлена палата и Американската търговска камара дебатираха с представители на българското правителството, Института за пазарна икономика и американския посланик очакваните ползи за българския бизнес от „амбициозния" договор. Тъй като условието заинтересованите да се включат в дискусията включваше заплащане на входна такса в размер на 110 лева, външните хора са се изчерпвали с представители медиите.

Разбира се, на първо място са присъствали обещанията за „растеж и работни места" - част от изтеклата комуникационна стратегия на Европейската комисия относно споразумението. Липсващата конкретика е била заменена с призиви България да побърза с приемането на Трансатлантическото партньорство. На събитието г-жа Марси Рийс е оповестила данни за очакваните ползи - 7,7% ръст на българския износ. Информацията, според нея, е част от анализ на БАН за ТПТИ.

На въпрос „Има ли такъв доклад и къде българското общество може да се запознае с него?" проф. д-р ик. н. Иван Ангелов - член-кореспондент на БАН и част от Института за икономически изследвания на академията, отговори, че такива анализи не са правени, пише solidbul.eu.

Това отваря поредица въпроси:

Как г-жа Рийс е прочела доклад за ТПТИ, след като член на Научен съвет на БАН няма информация за него?
Ще разкрие ли американското посолство текста, на който се позовава? Българската академична общност следва да знае дали някой не злоупотребява с името ѝ.

В случай, че такъв анализ няма, ще се извини ли американският посланик за невярната информация, с която поддтиква българските управляващи към прибързани решения?

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дръжете се професионално! Има такова изледване, но Иван Ангелов просто не следи темата!

19.12.2014 14:47:59

анонимен

марси рийс е чифутка, какво очаквате освен да лъже?

19.12.2014 12:07:19

Анонимен

Марси Рийс е еврейка, какво очаквате от една ционистка чифутка, освен да лъже като циганка!?

19.12.2014 12:04:56

вила вилекула

Информацията за това зловредно споразумение е умишлено оскъдна. Такса от 110 лева и що? Ясен е отговорът. Мръсните американци се чудят как да поставят Европа на колене. Това е смисълът на въпросното споразумение и е живо харакири да се подпише от ЕС.

19.12.2014 10:55:45

Анонимен

Прав си.

19.12.2014 10:42:43

Анонимен

Закривайте го нова посолство. Все едно хитлер да му разрешат посолство в полша. Тия където са стъпили тревата изсъхва и слънцето изчезва и въздуха остава без кислород.

19.12.2014 10:10:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.