• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Чавдар Николов вече в „Шоуто на Слави”

Чавдар Николов вече в „Шоуто на Слави”

/КРОСС/ Чавдар Николов ще показва видеокарикатурите си отново в национален ефир - но не в Нова телевизия, а в „Шоуто на Слави" по BTV. В четвъртък вечерта водещият обяви, че художникът е новото попълнение в предаването му.

„От днес към нашия екип се присъедини карикатуристът Чавдар Николов, който беше уволнен от Нова телевизия заради карикатура, осмиваща Бойко Борисов. Вече наистина сте свободни да виждате истината в неговите карикатури", каза Трифонов. Последното реферира слогана на Нова телевизия - „Свободни да виждаме истината".
След анонса в предаването бе излъчена и карикатура на Чавдар Николов, отново осмиваща Бойко Борисов и правителството му, покрай опитите за промени в Изборния кодекс. На краткото видео премиерът е облечен с патриаршески одежди с комунистически символи, държи портрет на Тодор Живков с надпис „Задължително гласуване" и произнася: „Кодексът воскресе", на което Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Валери Симеонов и Георги Първанов, със свещи в ръка, отвръщат: „Воистина воскресе".
В средата на април видеокарикатура на Чавдар Николов, осмиваща Бойко Борисов, бе свалена от всички сайтове в медийната група на Нова телевизия - заедно с всичките му останали работи там. След като часове наред от медията нямаше официална позиция за случилото се, към края на работния ден бе обявено, че не става дума за цензура, а за изтекъл договор на художника. По-късно карикатурите бяха възстановени. Това се случи малко след като министър-председателят обяви изтриването на видеото за удар срещу себе си.
Преди седмица Чавдар Николов разкри пред „Площад Славейков", че окончателно е прекратил отношенията си с Нова телевизия. Тогава той обясни, че коментарите на премиера Борисов за заплатата му и несъществуващия нов договор с телевизията са го възмутили, но не е видял подобно възмущение у ръководството на медията, както е очаквал. „Реших, че е безсмислено вече да разговаряме", каза художникът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Негласуващите българи ползват свободата да негласуват така както циганите ползват свободата да не се образоват. Криворазбрана свобода.

01.05.2016 19:12:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.