• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Дамата от Барселона спешно затвори луксозния си бутик

Дамата от Барселона спешно затвори луксозния си бутик

/КРОСС/ Луксозният магазин за дрехи в центъра на Барселона, в който Борислава Йовчева се занимавала с „управление и контрол", изненадващо бе затворен, съобщи испанският вестник „Периодико". Затварянето му съвпадна с деня, в който изданието публикува три статии, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват произхода на 5 млн. евро, инвестирани през 2013 г. в имоти в Барселона през фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, които са свързани с бившата манекенка и нейното семейство. По това разследване се проверява и връзката на Борислава Йовчева с българския премиер Бойко Борисов и дали той има отношение към "международна схема за пране на пари".

„Вчера магазинът беше отворен, а днес е затворен", казва пред изданието служител, но без повече подробности. Следобед е пристигнал камион, в който служители натоварили дрехи и други предмети от магазина, чийто собственик е фирмата Emma BGS SL. Магазинът е бил франчайз на италианската марка Ermanno Scervino.

Испанският вестник нарича в своя статия Борисов - Батман на Балканите

Работещи наблизо потвърждават, че скъпият магазин за дрехи на централната барселонска улица Paseo de Grácia е бил затворен между четвъртък и петък. От вчера вече има и обява на агенция за недвижими имоти, която отдава под наем помещенията от 140 квадратни метра.

„Периодико" се е опитало да се свърже по мейл с фирмата, собственик на италианската марка Ermanno Scervino, но не е получило отговор.

Междувременно соченият в разследването на „Ел Периодико" като основен акционер във фирмата Numin Invest SL Александър Чаушев обяви пред в. „24 часа", че луксозната къща в Барселона е негова и Борислава Йовчева е живяла там под наем. "Къщата продължава да е моя. Никога не съм живял там и никой не живее в момента там", казва той. Йовчева е живяла в луксозния имот като наемателка, но Чаушев казва, че не я познава лично. Взаимоотношенията им преминават през посредническа брокерска фирма. "Нямам представа дали е живяла сама. Нито съм бил там, нито съм живял в Барселона през това време", обяснява Чаушев. Той е закупил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма. Преди да купи имота сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата му, каза той. Твърденията на Чаушев са странни, тъй като разследването на "Периодико" е открило, че недвижимият имот е закупен за три милиона евро през 2013 г. се води собственост на Numin Invest S.L, една от двете компании, които са разследвани от каталунската полиция и прокуратурата. Между януари и юли 2013 г. бившата моделка е била единствен администратор на споменатата фирма с капитал 3000 евро. След това този пост се заема от баща ѝ - Георги Йовчев, който добавя още 3006 евро. Т.е. баща и дъщеря са управлявали фирма, на която Чаушев е прехвърлил къщата за 3 милиона. "Афера".бг разпространи документи за прехвърлянето.

Чаушев твърди, че испанските власти не са го търсили около разследването. "Проверил съм 10 пъти. Включително и днес. Оставил съм координати при адвокати, брокери, на самия адрес, в общината. Никой не ме е потърсил", добавя Александър Чаушев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Богомил Бонев

А БОЙКО ЗАБРАВИ ЦВЕТАНОВ… ...Бойко заподозря Румен Радев за Барселона. И Путин. Много голяма грешка. А забрави Цветанов. Контактите му в Европол и желанието за отмъщение. Ех, Бойко, още много има да се учиш…

22.02.2020 17:02:43

Анонимен

Всички герберасти в хор твърдят, че това с къщата в Барцелона било претоплена манджа. Обаче както винаги лъжат! Факт е, че прокуратурата и полицията на Барцелона разследват Бойко Борисов за пране на пари. Факт е за болшинството българи, че този имот, магазина, любовницата и детето са негови и той само мрънка в отговор на въпросите за това. А лайнометите му в лицето на мадам В, Бенковска и Очиларката от БиТиВи и дори държавни служители като външната министърка и шефката на НС плюят по изданието, публикувало всичко това.

22.02.2020 16:57:37

Анонимен

Интересно що за личност е тоз Чаушев вероятнонеслуцайно поставено лице без да си познава наемателите дори не знаекъдесе намира собственоста му

22.02.2020 11:56:46

Анонимен

Не случайно Пламен Георгиев бе изпратен в Барцелона за консул като вещ по корупцията с апартаментии тераси .но каталунците го изпревариха преди да заличи следите .

22.02.2020 11:51:38

Анонимен

Кой български консул отговаря за Барселона? На печелившите честито!

22.02.2020 10:51:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.