• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Ченалова: Френският посланик е дълбоко заблуден

Ченалова: Френският посланик е дълбоко заблуден

/КРОСС/Посланикът на Франция е дълбоко заблуден, заяви пред Етичната комисия при Висшия съдебен съвет съдия Румяна Ченалова. Не съм допуснала нарушение и това ще се установи, заяви тя и добави, че разполага с конкретни и писмени доказателства. 

По време на изслушването си тя бе категорична, че по казуса около делото за несъстоятелност срещу дъщерните дружества на френската фирма "Белведере дистрибуция" има казани много неверни неща. „Не мога да си обясня атаката на френския посланик", каза Ченалова и добави, че очаква от него да обясни поведението си. 

До казуса се стигна след разследване на bTV и по сигнал на френския посланик Ксавие дьо Кабан, според което Ченалова участва в схема за кражба на чужда фирма. Управителят на френска компания твърди, че фирмата му е жертва на българското законодателство.

Като пример за своята невиност съдия Румяна Ченалова посочи договора за охрана на стойност 30 000 евро. "Няма въобще такъв договор", изтъкна тя и допълни, че „целта на нападките едва ли съм аз - целта е много по-сериозна. Идеята е да се реформира системата и да се приложи може би румънският сценарии. Това става чрез мен, защото аз не се защитавам", каза още съдия Ченалова.

„Целта на нападките едва ли съм аз - целта е много по-сериозна. Идеята е да се реформира системата и да се приложи може би румънският сценарии. Това става чрез мен, защото аз не се защитавам", коментира още съдията. 

Съдия Ченалова е известна с това, че на случаен принцип получава почти всички съдебни спорове между компаниите, свързани с Цветан Василев и Делян Пеевски.

Системата за разпределение на делата на случаен принцип стана основание за критиките по случая. „Всички съдии са наравно натоварени с дела. При всички от търговското отделение идват различни дела. Аз не знам коя фирма на кого е, нека някой да си направи труда като знае, на кого са тези фирми да види и да разбере кои са другите съдии занимаващи се с делата, защото така се хвърля кал само по едно име", обясни Ченалова.

Казусът даде повод на френския посланик да обяви, че в българската съдебна система има „гнили ябълки". По думите му 114 000 лева са задълженията на френската компания, а сега има охранителна фирма, разпоредена от синдика за 30 000 евро на месец, което е абсурдно.

Именно това му твърдение днес Ченалова нарече „невярно" и допълни: "Няма въобще никакъв договор". Дълбоко съм убедена, че френският посланик е заблуден, защото това не е дипломатичен тон от негова страна, може би някой има икономически интереси в този случай", допълни тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.