• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Р. Ченалова е подала сигнали в европейски институции срещу главния прокурор

Р. Ченалова е подала сигнали в европейски институции срещу главния прокурор

/КРОСС/ Сигнали за неправомерно поведение на главния прокурор Сотир Цацаров, на висши политици и членове на Висшия съдебен съвет е подала уволнената дисциплинарно от Висшия съдебен съвет съдия Румяна Ченалова в европейски институции, съобщи самата Ченалова в интервю за BTV, без да уточнява институциите, към които се е обърнала.

Преди дни пред медиите Ченалова каза, че е сезирала европейски институции за нарушения и престъпления на високопоставени държавни служители, включително такива от съдебната власт. В днешното интервю тя бе по-конкретна и посочи пряко главния прокурор С. Цацаров. Запитана дали е давала сигнали срещу правосъдния министър Христо Иванов, Ченалова отрече.
Ченалова уточни, че сигналите й за поведението на въпросните служители са подавани нееднократно, а след тях прокуратурата й повдигнала обвиненията. През седмицата Прокуратурата обвини Ченалова в длъжностно престъпление за това, че е допуснала подсъдим за убийство по случая „Соло"да се укрие.
Ченалова неколкократно заяви, че прокуратурата в България е изключително силна. Тя допълни, че законът й позволява да повдига обвинение когато на каквото основание реши, без съдебен контрол. Тя подчерта, че в серията записи на разговори между нея и бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева, които показаха договорки на високопоставени фигури от ВСС и завоалиране на доказателства, се прокрадва една линия, на която никой досега не е обърнал внимание. „Главният прокурор, който е човек, добре боравещ с Наказателния кодекс, казва, че Янева не е толкова виновна, а премиерът Бойко Борисов твърди обратното", отбеляза Ченалова.
Не съм толкова глупава, за да направя записи на тези разговори, отбеляза тя и за пореден път не отрече автентичността на разговорите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.