• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Осъденият заради автобуса-ковчег на "Тракия" Ениз Ченгел избяга

Осъденият заради автобуса-ковчег на "Тракия" Ениз Ченгел избяга

/КРОСС/Собственикът и управител на „Ентуртранс" ООД Ениз Ченгел е в неизвестност. Той е един от тримата осъдени за жестоката автобусна катастрофа на магистрала „Тракия", при която загинаха деветима души, съобщава Нова телевизия.

Припомняме, катастрофата стана на 15 юни 2011 година. На 21 октомври тази година Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдите по делото за катастрофата.

Собственикът и управител на „Ентуртранс" ООД Ениз Ченгел бе признат за виновен и бе осъден на 10 години затвор. 10 години зад решетките съдът определи и за ръководителя на група транспорт в дружеството Николай Точев.

За виновен бе признат и шофьорът на автобуса Светослав Димитров, като той е осъден на 5 години затвор, тъй като помагал на пътниците.

Днес Ениз Ченгел трябваше да влезе заедно с другите двама в бургаския затвор, където да излежи присъдата си. Той обаче е избягал от българското правосъдие. Николай Точев и Светослав Димитров са влезли зад решетките.

Бащата на Ченгел твърди, че не знае къде се намира синът му. Служителите в баничарницата му в Бургас не го били виждали от няколко месеца. Те също нямали представа къде е. Близките на жертвите отдавна подозирали, че Ениз Ченгел ще избегне затвора.

Действията по издирването и задържането му трябва да бъдат предприети от Окръжната прокуратура в Бургас. Той трябва да бъде приведен в затвора, за да изтърпи присъдата си.

Нова телевизия припомня, че Ченгез е поредният беглец от родното правосъдие. Братя Галеви например са зад граница от години. В нелегалност е и осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред Соло - Илиян Тодоров. Осъдените за убийството на студента Стоян Балтов също са в неизвестност. За общодържавно издирване в обявен и обвиненият за смъртта на трима студенти на пътя - Хюриет Сюлейманов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.