• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Депутатите ще дебатират на първо четене и антикорупционния закон

Депутатите ще дебатират на първо четене и антикорупционния закон

/КРОСС/ Парламентът ще разгледа законопроекта за ратифициране на протокола към Северноатлантическия договор относно присъединяването на Черна гора. Депутатите ще дебатират на първо четене и антикорупционния закон на Меглена Кунева.

На 2 декември 2015 година на заседание на Северноатлантическия съвет бе взето решение за отправяне на покана към Черна гора и за финализиране на преговорите за членство в Алианса.

С това действие беше потвърдена политиката на НАТО на отворени врати, както беше очертана на срещата на върха в Уелс

С декларация от 17 декември 2015 година Народното събрание на Република България декларира подкрепа за Черна гора в преговорния процес до подписване на присъединителния протокол и изрази готовност да приключи в най-кратки срокове процедурата по ратифициране на протокола за присъединяване на Черна гора. Протоколът ще влезе в сила, след като всяка от страните по Северноатлантическия договор уведоми правителството на САЩ за неговото приемане.

Втора точка от днешното заседание предвижда дебат по Законопроекта за предотвратяване на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество става тема от дневния ред на парламента тази седмица. Най-дискусионен ще бъде текстът, който предвижда възможност за подаване на анонимни сигнали. Основната цел на законопроекта е да създаде работеща система за предотвратяване на корупционно поведение, която да гарантира, че лицата, заемащи висши публични длъжности, изпълняват задълженията си честно и почтено, която да защити интересите на обществото. Предвижда се и да бъде създадено Национално бюро за предотвратяване на корупцията. Ще се разшири кръгът на лицата, задължени да подават декларации. Сред новите категории са общинските съветници, главните архитекти на общините, ректорите на държавните висши училища и много други.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.