• 10 Дек 2025 |
  •  USD / BGN 1.6807
  •  GBP / BGN 2.2391
  •  CHF / BGN 2.0840
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Изискани напитки и редки деликатеси очакват посетителите на Chivas Gourmet Salon

Изискани напитки и редки деликатеси очакват посетителите на Chivas Gourmet Salon

/КРОСС/ Четвъртият по ред Chivas Gourmet Salon 2013 обещава да поднесе неповторимо кулинарно изживяване на своите посетители, представяйки гурме културата като неизменна част от живота на съвременния човек. Между 4 и 6 декември в зала Триадица в Гранд хотел София традиционното събитие, превърнало се в пресечна точка на производители на луксозни продукти и ценители на изисканите напитки и редки деликатеси, ще представи най-актуалното от света на висшата мода в кулинарията.
Chivas Gourmet Salon 2013 ще изкуши посетителите си с качествени високоалкохолни напитки, шампанско и български бутикови вина. Всеки ден от изложението ще мине под знака на различна напитка - шампанско Muum (04.12), 12 и 18-годишно уиски Chivas (05.12) и уиски The Glenlivet (06.12). По време на традиционното събитие ще бъде направена премиерата на лимитирана серия уиски Chivas Made for Gentleman ("Създаден за джентълмени").

За първи път у нас ще бъде представено бавно отглеждано френско царевично пиле с уникални качества и американски ростбийф и стекове от сърцето на Небраска. В навечерието на Никулден специално за изложението гурме феновете ще имат възможност да опитат рибни и морски деликатеси, миди Сен Жак, тигрови скариди, опашка от скален омар.
Родни производители ще представят трюфели, отгледани в биологична ферма в Странджа, както и шоколад на метър. Италианската следа ще оставят шедьоври като черен пармезан с трюфели, салами и деликатеси без глутен и консерванти, ръчно изработени салами, салам Фелино и Кулателло - царското месо в прошутото с наситен вкус и аромат.
Екзотиката на Chivas Gourmet Salon 2013 ще бъде привнесена от ръчно свити от цели листа пури и интересни сортове кафе с уникален вкус и аромат. Сред тях е и панамското Гейша Личело, от което годишно се произвеждат само 870 кг. Посетителите на изложението ще могат да се насладят и на лате арт демонстрации на професионални баристи.
Шеф професионалистите от Евро-Ток България (Европейското сдружение на готвачите), обединяващ едни от най-креативните български готвачи с международен опит в ресторанти със звезди Мишлен, ще се представят със свои спектакли пред публиката на Chivas Gourmet Salon 2013. Един от акцентите в тазгодишното издание на събитието ще бъде екзотичната азиатска кухня.
Входът за тридневното събитие е с регистрация на стойност 10 лв. или с талон за безплатно посещение, публикуван в последния брой на списание Good Food. Кошница, пълна с подаръци от фирмите изложители и колекция списания Good Food, ще зарадва един от посетителите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2025 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.