• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Чобанов: ДПС не купува гласове

Чобанов: ДПС не купува гласове

/КРОСС/Бившият финансов министър Петър Чобанов за първи път обясни преминаването си от гражданската квота на БСП в тази на Движението за права и свободи. Чобанов поведе две от листите на ДПС за изборите на 5 октомври. Чобанов отрече да се е разочаровал от икономическите експерти на БСП, но призна, че не е бил потърсен от БСП за разговор за евентуалното му оставане в квотите на левите. По думите му в ДПС решили да задълбочат гражданската си квота и затова го поканили в квотата си. И той приел. 

„Мисля, че това е напълно нормално. В рамките на мандата на правителството на Пламен Орешарски ДПС подкрепяше политиките, които водихме и добре се сработихме с икономическия им екип в лицето на г-н Йордан Цонев, проф. Имамов. Това стана в движение", каза в студиото на Нова тв Чобанов. 

„Така или иначе мандатът приключи по-рано, отколкото според мен трябваше, а аз бях определил един период от живота си, в който да продължа да се занимавам с тази дейност", посочи финансистът.

По отношение на казуса с КТБ, бившият финансов министър посочи, че трябва ясно да се различат отговорните институции и че той нямал отговорности по закон за стабилността на индивидуална банка.

По думите на Петър Чобанов, случилото се с КТБ е вследствие на натрупвали се през годините събития, които са достигнали своята кулминация по време на неговото управление.

„Делян Пеевски няма нищо общо с финансовото здраве на КТБ. Факт е, че той не е част от управлението на банката", посочи още бившият финансов министър. Все пак той уточни, че "може би по-сложна верига от разсъждения" може да доведе до заключение, че Пеевски има нещо общо, но той не може "виртуално" да създаде такава верига.

Чобанов допълни, че се познава с Делян Пеевски от началото на предишния парламент и че в момента комуникира по-често с него, защото и двамата са водачи на листи.

Бившият министър отрече кабинетът "Орешарски" да оставя разруха след себе си.

„ДПС не купува гласове", категоричен бе още Чобанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Чобан

Чобанов си вкара решаващ автогол, но сам ще си носи последствията. За БСП е добре, че се спасява от такива хора.

03.09.2014 16:48:42

дядо

Прав е за това, че ГЕРБ нямат и идея от финанси и икономика, но не е прав, че ДПС не купува гласове.

03.09.2014 16:48:24

Мая

То такива двулични и мазни хора се сработват добре с всички и навсякъде. ДПС и ГЕРБ винаги са събирали неморалните индивиди.

03.09.2014 16:48:11

Анонимен

Още един българин стана ибрикчия на турците!? Абе льоло, ДПС не купува гласове тя отдавна ги е купила,ама ти си малко зелен откъснат! Да не би да си от семейство тиквови? Още е рано да се берат! Стана тя в България Турците да свалят правителство!? Нямаш ли достойнство като Българин и родолюбец? Такива като тебе ще продадат и майка си и баща си освен душата си!

03.09.2014 09:49:34

Бат Сали

Най-много гласове купуват ДПС и ГЕРБ !!!Те за това направиха и уйдурмата!

03.09.2014 09:08:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.