• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Жители на Галиче се страхуват за живота си след пускането на Чоков

Жители на Галиче се страхуват за живота си след пускането на Чоков

/КРОСС/Жители на село Галиче протестират срещу освобождаването от ареста на кмета на селото Ценко Чоков.

"Страх ни е за живота, за семействата, за собствеността ни. Въпрос за трети клас е кой е лидерът на престъпна група на Ценко Чоков", запитаха протестиращите пред bTV.

Хората разказаха, че докато кметът им е бил в ареста, е било по-спокойно - "нема палежи, нема побои, нема нищо", заявиха те.

Един от протестиращите Радулов, разказа пред камерата: "Преди година и половина Ценко Чоков ми запали къщата, заплашва ме пред разследващите четирима полицаи, че ще ме пребие. Биха ме, отвличаха ме, завираха ми шишета в гъза, какво ли не ме правиха. Аз и тези хора живеем в страх, не знаем кога пак ще ни отвлекат, пак ще ни запалят".

Друг човек разказа, че има 9 операции, от 15 години ходи по лекари, но никой не може да му каже какви са причините за заболяванията му, нито му обръщат такова внимание, каквото е получил в следствения арест Ценко Чоков. "Докторите вдигат раменете и казват - не знаем какво е, ходя при професори", каза протестиращият.

Припомняме, в ареста Чоков се оплаква от двустранна коскартроза, артериална хипертония втора степен, захарен диабет тип 2, клаустрофобия.

Според съпругата на Чоков недоволството от жителите на Галиче е едно и също от месеци наред. Тя се опасява, че това настройва обществото срещу семейството й.

"Сега предявяват материалите по делото, там пише доста странни неща, повечето жалби са от г-н Кушинов, от различно естество - стрелба с автомати, с пистолети, кълцан, нарязван, посечен с брадва, от преживяното вече е импотентен. Като сценарий на филм на ужасите е написано", каза съпругата на Чоков обвиненията към мъжа й.

"Шест човека 8 месеца са в ареста, близките им страдат. Атаката основно е към Ценко и за да бъде по-големия виновник му притуриха всички тези хора. Селото ни е доста голямо, има доста жители, досега не са дали индикации, че се страхуват. Всеки ден ме срещат, питат кога ще се върне", каза съпругата на Ценко Чоков.

В отговор самият Кушинов запита: "Аз ли запалих на хората къщите, аз ли се насекох с брадвата, аз ли си запалих колите".

Жена, която е на протеста в сряда сутринта, запита защо пускат и сина на Чоков, който би младеж от селото без причина. "Ако тези хора бъдат пуснати, повечето ще се изселим, отиваме на границата с Германия, ще си хвърлим личните карти и ще искаме убежище, защото тук се извършва геноцид", заяви протестиращ.

"На този дирек Чоков връзваше хората и ги пребиваше голи до кръста по това (зимно - б.р.) време", посочиха протестиращи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.