• 18 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8253
  •  GBP / BGN 2.3135
  •  CHF / BGN 2.0562
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Прокуратурата внесe обвинителен акт срещу кмета на Галиче Ценко Чоков

Прокуратурата внесe обвинителен акт срещу кмета на Галиче Ценко Чоков

/КРОСС/ Районната прокуратура в Бяла Слатина е внесла в съда обвинителен акт срещу кмета на с.Галиче Ценко Чоков за документно престъпление, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Свидетелката В.К. от Благоевград притежавала земеделска земя в село Галиче, която решила да продаде. За целта се свързала по телефона със свидетелката П.Ч. и я помолила да й съдейства. П.Ч. отишла при Ценко Чоков, който й предложил да закупи земята за себе си и свои близки, добавят от прокуратурата. На 9 септември 2014 г. П.Ч. отишла с документите и личните данни на В.К. в кметството на село Галиче, където пред Чоков положила подписи върху пълномощно и две декларации, като се питала да наподоби подписа на В.К. За да може да извършва нотариални заверки на подписите и съдържанието на документи, при закупуване на земеделски земи за себе си и свои близки,Чоков използвал за пълномощник по сделките - свидетеля Цв.Т. от с. Галиче. В нарушение на закона, Чоков удостоверил невярното обстоятелство, че подписите са положени лично пред него от В.К. Същият ден документите са били изведени и в регистъра на кметството под съответни номера, а Чоков е превел с пощенски запис 6 хиляди лева на В.К. На 16 декември 2014 г. заверените от Чоков неистински документи са използвани от свидетеля Цв. Т. пред нотариус Г.Х., който действащ като пълномощник на продавача В.К. е прехвърлил собствеността върху земите на близката до обвиняемия Чоков - В.Кр.

Продължава работата на прокуратурата по реда на надзора за законност относно дейността на Ценко Чоков, както и установените данни за евентуално извършени други документни престъпления от него.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.