• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Help Corner – хладилник за бедни, заработи в кв. „Иван Вазов”

Help Corner – хладилник за бедни, заработи в кв. „Иван Вазов”

/КРОСС/ „Днес стартира първият Help Corner от инициативата „Ако си дал...". Отвори врата първият от стотици хладилници, от които хората в затруднение ще могат да си вземат храна 24 часа в денонощието, оставена от нас". Това съобщение и снимка на празна хладилна витрина публикува във вторник във фейсбук Стефан Чолаков. За една нощ статусът бе споделен от повече от 15 хиляди души.

Целта е хората, които пътуват често или заминават на почивка, вместо да оставят храната вкъщи да се развали, да я занесат до един от тези хладилници, откъдето човек в нужда може да я вземе безплатно, казва Чолаков пред „24 часа".

Първият хладилник за бедни е в кв. „Иван Вазов" в София. За една нощ пунктовете са станали 12. Това са хора, които поискаха да се включат в инициативата и ще поставят такива хладилници пред заведенията си, казва Чолаков. Двама души дори пожелали да подарят уреди. Следващите хладилници за бедни трябвало да са в Студентски град и на ул. „Г. С. Раковски", обяснява той. От три месеца Чолаков раздавал вечер на бедни хора храна, сготвена през деня  в ресторанта, в който работи.

През 1997 г. Чолаков с четирима приятели задигна 181 млн. лв. от Пощенска банка, като се възползва от пропуски в системата за сигурността. По-късно обаче бе издаден на полицията от баща си и осъден на затвор. След изтичане на присъдата известно време е консултирал банки как да повишат нивото на сигурността си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Пламен Ковачев

Идеята - практична, изпълнението – безценно. Любопитно беше да на науча, че Стефан Чолаков е реален, колкото и Frank Abagnale. Очарован съм от приземяването на моя сънародник. За мен българската връзка към sequel на Catch Me If You Can е въпрос на време.

27.08.2015 00:33:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.