• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Петя Аврамова: Ще намерим виновните за трагедията край Своге и те ще си понесат наказанието

Петя Аврамова: Ще намерим виновните за трагедията край Своге и те ще си понесат наказанието

/КРОСС/  "Бившият министър вече се върна в министерството. Той е човек с натрупан опит и компетенции, които трябва да се използват. Ресорът му е благоустройство, геозащита, ВиК. Аз съм прагматичен човек и смятам, че за мястото трябва да се намери подходящия човек, а той е такъв." Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин".

"МРРБ има добър и компетентен екип. Личната вина е нещо различно от поемането на политическа отговорност. Приемам всякакви идеи от целия екип, но решенията ги взимам аз. Аз съм готова да нося, своята и политическа и морална отговорност", коментира още тя.

"Дано никога повече да не се случват такива инциденти. Фирмата, която отговаря за пътя към Своге, вече преасфалтира участъка. Все още тече одитна проверка, след края ѝ ще оповестим резултатите. Нека да изчакаме. Гаранцията на този път изтича в края на тази година. Много беше изговорено по темата", заяви още Аврамова. Според нея ще има решение, което да намери виновните и те ще си понесат наказанието, защото трагедията е голяма.

"10 са сключените договори с „Джи Пи Груп", по два от тях тече проверка намясто от управляващия орган", коментира по друга актуална тема регионалният министър. "Съмненията, които има около „Джи Пи Груп", тепърва ще бъдат разследвани. В момента тече процедура, която не е завършена - за строителството на тунел „Железница". Имаме обжалване, което мина през КЗК, там е отхвърлена жалбата, но очакваме да видим дали ще има обжалване във ВАС. Ако административният съд потвърди решението на комисията, би трябвало да предложим на „Джи Пи Груп" да подпише договор. Тогава „Джи Пи Груп" трябва да депозира своя отказ от подписване на договор и ако го направи, по процедура трябва да предложим на втория в класирането да подпише", коментира Аврамова и посочи, че очаква отказа на „Джи Пи Груп"от строителството на тунел „Железница", както беше обявено от самите тях. Министърът коментира, че не очаква забавяне в строителството на тунела.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Такси 05

Кака, искам да те пусна с една лагена количка от Обзор посока Бургас. Тогава ще говорим за шосета, пътища, магистрали, отговорност и винетки. Може да вземеш и Винету от Банкя за кураж ?

26.10.2018 12:31:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.