• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предлага се орязване на обезщетенията за чиновниците в МВР

Предлага се орязване на обезщетенията за чиновниците в МВР

/КРОСС/ Бъдещите служители в администрацията на МВР да се пенсионират по общия ред, а не както полицаите, и да не получават 20 заплати обезщетение. Такава идея лансира вътрешният министър Веселин Вучков вчера пред вътрешната парламентарна комисия. Ако такава промяна се случи, тя ще важи само за новоназначените служители, обясни той. Идеята тепърва ще се обсъжда със синдикатите, пише "Сега".

Това означава, че администрацията на МВР трябва да започне да работи по Закона за държавния служител, а не както досега - по този за МВР. По Закона за държавния служител също се полагат обезщетения при пенсиониране, но те са далеч по-малки - 6 брутни заплати. По този начин МВР ще икономиса десетки милиони левове, които плаща всяка година. В момента администрацията е около половината от състава на МВР.

Министерството не може да функционира нормално с 100 млн. лв. по-малко бюджет, предвиден за 2015 г., каза пред "Сега" Вучков. Той обясни, че ще се опита да издейства повече пари при обсъждането в парламента. "Бюджетът съдържа изискване разходите за персонал да бъдат намалени с 10%, но 10% в едно ведомство с нисък бюджет е едно, а в едно ведомство като МВР е друго. Към 1 декември фактически заетите в МВР са 47 785 човека. От януари 2010 г. до 2014 г. щатна численост в МВР е намалена с 11 760 бройки, това са 19.7%. Има изискване за тотално съкращаване на заплати. Как да стане? Ако трябва да освободя още 3 хил. човека, на мен са ми необходими обезщетения. Направете сметка - ако са по 10-15 хил. лв. обезщетенията, за 3 хил. човека какво значи това", заяви министърът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По смело господин МВР няма оасност да не се справи МВР тези търтеи по канцеларите подяждат бюджета .Направете съпоставка един чантажия и един ЛРТП колко работа дава и на коло охранители ни полцаи се равнява. Преди времеГрузия уволни 30000 служители но назначи 15 ооо и се сптрави с положението а камо ли ние нема да се справим . Действай смело.Народа е с ВАС вярваме и парламентарната комисия.

04.12.2014 22:45:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.