• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Тричленно жури ще оценява стиховете в международния поетичен конкурс „Белоцветните вишни"

Тричленно жури ще оценява стиховете в международния поетичен конкурс „Белоцветните вишни"

/КРОСС/ Национална кръгла маса на тема „Чудомир и българската култура от междувоенния период 1918-1945 г." е част от програмата на Чудомировите празници тази година.

Дискусията ще се проведе от 10.30 до 16.30 ч. на 1 април в музей "Чудомир" , Казанлък. Целта й е да очертае идентичността на Чудомир като уникално явление в историята на българската култура.

Чудомир е сред най-известните присмехулници на България. Героите му станаха нарицателни за няколко поколения българи. Осмя порока без да отрече човека, защото обичаше хората и искаше да ги направи по-добри. 

В програмата на празниците е и конкурс на тема „Белоцветните вишни". Право на участие с едно непубликувано стихотворение имат всички автори от България и чужбина, при условие, че са навършили осемнадесет години и стихотворението да е на български език.

Творбата, изпратена на e-mail: vishni_konkurs2016@abv.bg , не по-късно от 01.03.2016 г., трябва да бъде придружена от следните данни за участника: имена, дата на раждане, адрес, телефон и e-mail за връзка.

Стихотворенията ще бъдат оценявани от независимо тричленно жури, а резултатите ще бъдат обявени на 21 април 2016 г., по време на Празниците на Цъфналите вишни, Казанлък 2016 г.

На отличените поети ще бъдат раздадени грамоти, парични, предметни и много други награди.

Чудомирови празници се провеждат в Казанлък ежегодно в края на март и включват прояви от цялата културна сфера: национален литературен конкурс "Чудомир", национален базар на книги от български автори "Словото българско", национален конкурс за весела детска рисунка "Малките нашенци", национален театрален фестивал "Комедийният хит на сезона", концерти, изложби, дискусии, премиери на книги. Организатор на събитието са Фондация "Чудомир" и Община Казанлък. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.