• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Боян Чуков: Не би трябвало да си въобразяваме, че ще настане една страшна дружба между Русия и Америка

Боян Чуков: Не би трябвало да си въобразяваме, че ще настане една страшна дружба между Русия и Америка

/КРОСС/ Стратегическият съветник в кампанията на Доналд Тръмп Джонатан Галавис много елегантно каза всичко, което трябва да разбере всеки един, който се опитва да мисли в новата ситуация.
Каза много ясно „Америка няма повече тези финансови ресурси да присъства във всяка една точка на земното кълбо. Америка има нужда да се съсредоточи върху себе си". Това каза за БНР в сряда анализаторът Боян Чуков.

Чуков очаква в САЩ да започнат оздравителни процеси и борба с корупцията в оръжейния и отбранителния сектор. Това ще доведе и до спадане на напрежението в много горещи точки по света.

В никакъв случай не би трябвало да си въобразяваме, че сега с идването на новия президент ще настане една страшна дружба между Русия и Америка, че всичко ще стане по мед и масло. Напротив, но въпросът е следният - че по пътя, по който беше тръгнала Хилари Клинтън, ние отивахме към ядрен конфликт. Сега ще има конфликти също, но те няма да бъдат ядрени, коментира той. 

Не би трябвало да се крие факта, че външнополитическите ходове на Москва в последните два-три месеца се съобразяваха с избирателната кампания в Съединените щати и развитието на обстановката в Сирия. Тя във всички случаи по-скоро помагаше на Доналд Тръмп, отколкото на Хилари Клинтън. Забележете това дълго примирие в Алепо, което беше. На практика, руският ВКС не направи атака, а бяха готови, само и само да минат президентските избори, защото в противен случай той щеше да даде аргументи на Хилари. Сега, след избирането на Доналд Тръмп, ще видите какво ще се случи в Алепо - много бързо ще бъдат зачистени тези квартали с джихадистите, каза още анализаторът. 

Според Чуков, Обама и Клинтън са били поели по път, който е настройвал света срещу САЩ и са станали причина за засилване на отношенията между Русия и Китай.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да не се вижда опасността за националната сигурност свързана с избора на кандидата на БСП в толкова чувствителен момент и огромни предизвикателства пред българското членство в ЕС и НАТО е най-малкото престъпно невежество или самозаблуда! Така че, в неделя ние не просто ще харесваме един или друг кандидат за президент, кой е по-харизматичен и кой по-не, защото това не е конкурс за миски, нито авиошоу, а това накъде отива България. Когато „отвратените“ не гласуват или с „не подкрепям никого“, „отвратителните“ печелят изборите + 450 000 ДПС гласа!

11.11.2016 10:55:16

Анонимен

Чуков, голям чук си бе лъскaч нa бaстуни. С кого води войнa Тръмп.... с глобaлистите, нaли... знaчи имa нуждa от силен съюзник, тaкa ли е? Тa кой може дa е той? ЕС? Aрaбите? Извънземните? Ти си смешен охлюв нещaстен , нямa друг никой освен Русия , a и той го знaе и нямa голям избор aко нaистинa е решен дa нaпрaви товa което мисли с Aмерикa, в противен случaй знaем кaкво стaнa с последния другогомислещ кaто него ( Кенеди) , тa я сегa вземи и си опрaви сметките отново ,, AНAЛНОЛИЗAТОРЧЕ,, жaлко...

10.11.2016 16:16:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.