• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Проф. Чуков: Тероризмът отдавна е бизнес

Проф. Чуков: Тероризмът отдавна е бизнес

/КРОСС/Тероризмът отдавна се е превърнал в бизнес. Той е съставен от различни категории, като една от тях е чисто финансовата част. Това заяви анализаторът и експерт по тероризъм професор Владимир Чуков. В тази връзка той даде пример с атаката в Ница, където по думите му става въпрос за 100 хил. долара.

"Никой не може да ме убеди, че този човек (атентаторът - бел. ред) вярва в Аллах и има някакви ценности. Просто е затънал в дългове и е бил рекетиран", каза още Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и това дали са се променили стратегиите на терористите през изминалата година. Според него те са станали по-професионални. "Атаките са сходни - инструментът, целевата група, дори самият извършител - в Ница и Берлин - и двамата са тунизийци. Това са хора, които са били съблазнени от "Ислямска държава" - в името на семейството тунизиецът от френската атака е приел огромна сума. Най-вероятно за трагедията в Берлин ще излезе същата история, тъй като се разбра, че атентаторът е превел огромна сума на своите роднини - негов племенник е получил сума пари, за да може да отиде при Амри. Вероятно става въпрос за клетка от тунизийци, която е специализирала в шофьорски умения", предполага професорът.

На въпроса дали тероризмът тогава не се е превърнал в бизнес, арабистът Владимир Чуков отговори: "Той много отдавна е бил. Има категории, които са идеологически - промитите мозъци - хората в джамията, в затвора. Има и такива, които са радикализирани от интернет. Но има и други, които чисто финансово се подмамват, така че стават част от „Ислямска държава". В случая в Ница става въпрос за 100 хил. долара".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

АМан от престъпници на власт

Новост са тежко терористични банкови карти.. Терористи прокараха през доказано престъпния парламент в София НОВИ НАГЛО ТЕРОРИСТИЧНИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ>> даже не искат и становища от институти по сигурност или от експерти.. нямат и проведени клинични испитания на новата тежко терористична техника която предлагат за внедряване..

28.12.2016 14:24:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.