• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Путин посмъртно награди Чуркин с орден “За мъжество”

Путин посмъртно награди Чуркин с орден “За мъжество”

/КРОСС/Руският президент Владимир Путин във вторник (21 февруари) посмъртно награди постоянния представител на Русия в ООН Виталий Чуркин с орден "За мъжество", предаде РИА "Новости".

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин почина на 20 февруари в Ню Йорк на 64-годишна възраст. И в момента московчани се стичат пред сградата на министерството на външните работи в руската столица, за да почетат паметта на видния дипломат.

"За самоотверженост, постоянство и висок професионализъм, проявен на поста постоянен представител на Руската федерация в ООН в Ню Йорк, САЩ, да се награди с орден "За мъжество" Виталий Иванович Чуркин (посмъртно)", се посочва в указа, с който Путин награждава политика.

Преди това руският президент отбеляза, че е ценил високо професионализма и дипломатическия талант на Чуркин и изрази съболезнованията си към роднините и близките на руския дипломат, както и към колектива на руското Министерство на външните работи.

Междувременно руският министър на отбраната Сергей Шойгу разказа пред студенти в Московския държавен институт по международни отношения (МГИМО) във вторник за работата си с покойния постоянен представител на Русия в ООН Виталий Чуркин в Югославия, предаде RT.

"Действително бих искал да изразя искрените си съболезнования. Бяхме добри приятели и направихме много", сподели Шойгу.Той разказа, че се е запознал с Чуркин по време на събитията в Югославия.

"Тогава за първи път Русия създаде система за хуманитарна помощ и заминаха шест големи конвоя. Огромната заслуга за това бе на Виталий Иванович", отбеляза министърът.

Шойгу разказа още как заедно с Чуркин е отвел в Белград делегация на руския парламент. Според министъра в резултат на това пътуване в Русия са отведени 5000 деца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.