• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Здравей: BMW 125d

Здравей: BMW 125d

Дебют: февруари 2013 г., спецификация: 125d 3 врати с M-пакет, цена: 63 400 лв. (базова за версията), 96 910 лв. (цена на тестовата), километраж: 9715 км, от нас 407 км, разход: 4,8 л/100 км по каталог, 7 л/100 км на теста
Защо е тук: за да разберем има ли такова животно като дизелов хот хеч и на каква цена излиза
Шофьор: Ради Ангелов

На пръв поглед тази невинно бяла триврата „единичка" не издава за скрития в нея техно потенциал. Да, баварските фенове с по-набито око веднага ще засекат М пакета, но надали някой от тях ще предположи от раз, че под капака има дизелов двигател, по-мощен, отколкото бензиновото сърце на последния Golf GTI.
Всичко това е в резултат на новата турбо-мания на BMW, която определено не познава граници... И която може да бъде адски вулгарна с мюнхенските дизели.
Ще ви дам един бърз пример: като изключим лудия M135i, бензиновата топ версия на Серия 1 е 125i. Тя е с 2,0-литров мотор и разполага с прекрасни 218 к.с. Хм, ама някакси точно толкова конски сили успяват да изкарат немските инженери от също 2,0-литровия двигател на топ дизеловата модификация 125d, която от този брой влиза в гаража на TopGear. Просто съвпадение или хитър маркетингов трик? Няма абсолютно никакво значение. Важното е, че с подобна мощ всеки друг производител автоматично би лепнал етикет на колата си „хот хеч". Ама има ли дизелов хот хеч? VW Golf GTD се опитва да бъде нещо такова, но BMW 125d може би е най-достойният за тази титла, при това е със задно и не страда от недозавиване. Та той дори има повече „коне" от най-новото Renault Clio RS 200.
Ето защо, ако ще давате 63 хиляди лева за най-мощната дизелова „единичка", не се стискайте за струващия за нея 4733 лв спортен М-пакет. Той включва редица подобрения, включително М аеродинамичен пакет, 17-ки М джанти, М спортно окачване, М волан, спортни седалки с надуващи се страници, алкантарено-кожен салон и безброй готини декоративни елементи. И задължително изберете класическия син металик „Estoril Blue", който също е част от този пакет. Не че неметаликовият „Alpine White" не й отива, но не бие на очи и не генерира уличен респект.
Но внимайте да не пракалите с отметването на опции, защото може да превърнете баварския си дизелов хот хеч в нещо много по-скъпо от по-горе споманатия M135i ( чиято цена започва от 80 900 лв. и в нея влиза богато спортно оборудване). Тестовото 125d струва фамозните 96 910 лв., като за толкова пари може да си купите прилично екипирано чисто ново BMW 520d.
В мига, в който настъпите педала на газта ще забравите за цените на опциите и ще се насладите на една наистина уникална кола, каквато е дизеловата 125-ца, пише topgear.bg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.