• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Обвинените родни граничари още няма да дават обяснения в Турция

Обвинените родни граничари още няма да дават обяснения в Турция

/КРОСС/ Районен съд - Бургас изпълни съдебна поръчка от Република Турция по отношение на Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Петков и Николай Костов, като с това съдебна заседание съдът прекрати съдебното производство, съобщава news.bg.

Българите заявиха днес пред Районния съд на Бургас, че не разбират точно какво е обвинението спрямо тях и запазват правото си да дадат обяснения в по-късен етап, когато имат яснота по него и доказателствата към обвинението.

Припомняме, че в открито съдебно заседание на 21 март, Бургаският районен съд връчи на четиримата български граждани обвинителни актове, внесени срещу тях в Тежък Наказателен съд - гр. Къркларели (Лозенград), за да им бъдат разяснени правата и да бъдат поканени да дадат обяснения по повдигнатите им обвинения в Република Турция, с цел организиране на тяхната защита.

В началото на днешното съдебно заседание Районен съд - Бургас разясни на четиримата български граждани, че съгласно чл. 55 от НПК имат право да научат за какво престъпление са привлечени като обвиняеми и въз основа на какви доказателства.

Съдът ги информира, че те могат да дадат или да откажат да дадат обяснения по обвинението и имат право да се запознаят с делото, да представят доказателства, да участват в наказателното производство, да обжалват актовете, които накърняват техните права и законни интереси.

С това, съдебната инстанция приключи със събирането на доказателствата и прекрати производството по изпълнението на съдебната поръчка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.