• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Дайнов: Властта разбира, че идва края на управлението ѝ

Дайнов: Властта разбира, че идва края на управлението ѝ

/КРОСС/За малко повече от ден сме събрали над 1800 подписа под манифеста („За Рапубликата"), което е абсолютен рекорд. Това са 1800 души, които стоят зад нас и отказват да участват в лъжи. Властта разбира, че идва края на управлението ѝ. Затова са и тези смешни мятания - ще спираме поръчки, няма да го спираме. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов в студиото на „Тази събота" по bTV.

В четвъртък, 3 март, Дайнов, заедно с Огнян Минчев, Александър Кьосев и Антоний Тодоров представиха манифест „За Републиката".

Като повод за манифестът политологът посочи словото на Лозан Панов от декември 2015 г., което доказало, че се е натрупала умора от „ръмжене и празни приказки", от самоизтъкването на политици и рязането на ленти. Има нужда от „цивилизовани, възпитани думи".

Според Дайнов е време хората отново да правят истинска политика, т.е. гражданите да обсъждат важните за тях въпроси. За да се върне разговора за ляво и дясно, трябва да изгоним варварите от републиката, смята политологът. По думите му управляващите само „мимикрират" ляво и дясно.

Запитан кои са „враговете", Евгений Дайнов поясни, че това са всички онези, които вместо да се занимават с общото благо, превръщат Българип във феодално зависима. Олигарсите пък са „група хора, които имат власт, пари и възможности, които управляват в свой интерес", допълни той.

Един от примерите за разтрогнатия обществен договор е присвояването на природата от конкретни хора, смята експертът. По думите му със спирането на обществените поръчки премиерът Бойко Борисов „имитира катарзис". „Това е варварско поведение, защото онзи, който спира порциите ги е раздавал преди това. Тези хора, които ни управляват не рабират защо има институции и правила, след като може днес да пуснем поръчка, утре няма да пуснем. Това е поведение на племенен вожд, а не на председател на Република", категоричен е политологът.

Той посочи, че правителството трябва да застане на пътя на всяка несправедливост. Дайнов разказа случай от миналата година, при който е сигнализирал за незаконен строеж при къмпинг „Юг". След сигнала получил обаждане и заплахи.

„Обаждаш се за незаконен строеж, местните бандити чуват какво си говорил по телефона, първото, което им хрумва, е че могат да ти счупят кокалите. Това нормално ли ви изглежда?" възмути се Дайнов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Казали сте каквото сте имали да казвате, ха стига толкова. Износени сте вече.

06.03.2016 10:07:15

ГРН

"Според Дайнов е време хората отново да правят истинска политика". А според много българи, е време политолозите за правят истинска политология. А не да раздават от помията с която се хранят.

06.03.2016 00:07:01

Милен

Най добре с гьостерица !!!

05.03.2016 22:26:50

Милен

Най добре с гьостерица !!!

05.03.2016 22:26:50

Милен

Най добре с гьостерица !!!

05.03.2016 22:26:41

Анонимен

На тоя никога не бих му повярвал! Довчерашен покорен лизач на властта!

05.03.2016 21:43:44

Анонимен

Гладна кокошка (гладен анал'лизатор) просо сънува. 1 800 подписа - дават ли си сметка тези политподлоги, че българите са малко повече от 1800?! За реферндума бяха събрани 600 000 подписа и ... нищо!

05.03.2016 15:43:07

Анонимен

Дайнов и Минчев ли ще спасяват "републиката", че не разбрах? Е как да стане така, че от тях да се спасяват или търсят индулгенции. "Америка за България" да не е спряла грантовете, че сега си търсят нова хранилка? Че нали те са една от причините България да стигне до тук!

05.03.2016 15:06:14

Народен чеп за другарската банда

МАНАФФЕСТ 1. Грешка в адресата - КОГО призовават тия - изтривалките на октопода !?! :Оооо 2. МЪГЛИВА АЛТЕРНАТИВА - коя е ИСТИНСКАТА ПРОМЯНА не се види. Долу мафията, ам КОЙ ГОРЕ? Какъв „обществен договор” – кога е договаряно въобще с „обществото”? Системата или човечета някви ще сменят? КАКВИ промени - ТИШИНА - ТЕ знаят! Ще ни ги пъхнат после зад гърба - по другарски. 8~> 3. Обречен НАЧИН – ще чакат промяната от вълците. Не са в час - учени, пък не знаят, че МИЛОСТ ОТ ВЪЛЦИ НЯМА! >:[ Верният адресат е ПОРОБЕНИЯ НАРОД, напълно изключен от управлението на страната си – НЕГО трябва да призоват към действие. Промяната, която ще го вдигне е НЕГОВОТО овластяване с най-силни ПРАВА за пряко влизане във ВСИЧКИ власти, вкл. „четвъртата” като коректив, не да им вършат работата. Не нов „овчар” на юнашко доверие. Хората НЕ СА СТАДО през 21 век! Начинът при затворена система е БУНТ – МИРЕН и ВСЕНАРОДЕН. Няма и намек за такъв. Ще чакат от слугите, че лъжат и хората да чакат! Не ми било "будители", най ми били слуги под прикритие! Аде - отсреща при плевньо и тиквата! Инструменти на свободата http://freeinf.wix.com/edname4ta#!--/cxxt и как се вземат http://freeinf.wix.com/edname4ta#!-/cmeo Освободители няма.

05.03.2016 13:13:44

Анонимен

Тези са толкова тъпи , че и това не вдеват ,чакат някои да ги помоли , било от някоя амбасада , било с някоя гьостерица.

05.03.2016 13:01:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.