• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Евгений Дайнов: Управляващите изкормиха институциите

Евгений Дайнов: Управляващите изкормиха институциите

/КРОСС/ ”Управляващите нямат инструмент да управляват, защото изкормиха институциите”, каза пред БНР проф. Евгений Дайнов. Според него институциите са превърнати от управляващите във фирми за обслужване на частни интереси и дори и да искат да управляват - не могат.

"Това, което остава да правят, е да се влачат по корем до края на мандата, което е висшата цел", коментира той.

По думите му всички партии в този парламент са опитомени и са съюзници на ГЕРБ, а в обществото има недоволство и съпротива, но няма усещането, "че е възможно да бъдат премахнати и заменени с нещо по-конструктивно".

Проф. Дайнов коментира ", че не трябва да се подценява общественото недоволство и т.нар."мъртво вълнение", но посочи, че опозиционната партия "БСП титанично се излага в своята неспособност да бъде алтернатива".

"Разделение на властите няма, всички бяха приобщени от Бойко Борисов. Само една власт остана извън кокошарника - това е президентската власт. Няма начин двете власти (премиер и президент - бел.ред.) да не влязат в конфликт, защото това е единственото разделение на властите и там се събира цялото напрежение, което броди из обществото, и което се опитва да бъде представено чрез президента", заяви Евгений Дайнов.

Политологът коментира дейността на главния прокурор Иван Гешев с думите: "той не е на полето на правото, той е напълно на полето на политиката".

По думите му Гешев продължава линията на Сотир Цацаров да изземва власт от обезвластените институции в държавата: "Гешев е един от най-мощните, може би вече най-мощният политически играч. Той има властта да взема решения, които влияят на всеки един гражданин на страната. Той има повече правомощия от министър-председателя, да не говорим колко повече от президента. Той е човекът, който успява да превръща събраната на едно място власт в своя", заключи Дайнов и припомни, че от 2014-а година той е предупреждавал, че прокуратурата ще започне да акумулира политическа власт.

Според политолога Гешев е произведен като самостоятелен играч от събрали се на едно място интереси.

За партията на Слави Трифонов проф. Дайнов коментира, че такива популистки проекти винаги влизат в парламента, но той няма политически нюх.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този професор (в кавички) нещо спря яростната защита на еврогейските ценности и либерастията!?! Да не спряха кинтите, професоре?

20.02.2020 16:29:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.