• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

21 загинали при самоубийствен атентат в Дамаск. Броят нараства! (обновена)

21 загинали при самоубийствен атентат в Дамаск. Броят нараства! (обновена)

/КРОСС/ Най-малко 21 души са убити при експлозии на коли бомби в Дамаск, предава bTV, позовавайки се на местни медии и новинарски агенции.

Атентатор се е взривил рано сутринта, след като бил обграден от силите за сигурност. Според сирийските медии силите за сигурност са успели да проследят другите две коли бомби, което подсказва, че взривяването им е било контролирано.

По телевизията бяха показани кадри от мястото на една от експлозиите в югоизточната част на Дамаск, по пътя към летището. На тях се виждаха най-малко два овъглени автомобила от едната страна на пътя, а някои близки сгради изглеждаха повредени. Улицата беше отцепена и осеяна с отломки, а в района обикаляха служители на силите за сигурност.

Според телевизията силите за сигурност са засекли другите две коли бомби на един от входовете на града. Засега не се съобщава със сигурност дали взривяването им е било причинено от атентатори самоубийци или става дума за контролирани от силите за сигурност експлозии.

Телевизията заяви, че силите за сигурност са осуетили заговор за атакуване на оживени места в първия работен ден след дългия мюсюлмански празник след свещения месец рамазан.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека също съобщи за трите експлозии. Подобни нападения са рядкост в Дамаск - центъра на властта на сирийския президент Башар Асад. Проправителствените сили водят сражения за изтласкване на бунтовниците от Айн Терма - една от последните им крепости в предградията на столицата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.