• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Стефан Данаилов събра всичките си студенти заедно с децата им

Стефан Данаилов събра всичките си студенти заедно с децата им

/КРОСС/Стефан Данаилов събра студентите от всичките си класове в НАТФИЗ заедно с децата им на вечеря. Актьори от 7 випуска се подредиха за вълнуваща снимка заедно със своя Мастер в неделя пред Народния театър, където много от тях през годините са играли рамо до рамо със своя ментор. Преди Коледа някои думи се изтъркват от употреба, но „тайната" среща на Ламбо с няколко поколения актьори, които е възпитал, и децата, които те са отгледали, е чудо, което е в състояние да развълнува и най-коравосърдечния зрител. А снимката, която запечатаха малцина медии на стълбите на Народния театър, без преувеличение може да бъде наречена „Любов", пише "Площад Славейков".

Събрани на едно място, студентите на Данаилов и наследниците им се оказаха толкова много, че могат да напълнят трупите на два или три театъра, или цялото българско кино. Ако и децата им поемат в същата посока, на Ламбо може да му се признае, че е поставил началото на знаменита школа на родната сцена. Колкото и да са много студентите му, в неделя вечерта Данаилов успя да побере всички в един столичен ресторант - Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Стефка Янорова, Валери Йорданов, Ваня Щерева, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Александър Кадиев, Дарин и Деян Ангелови, Влади Въргала, Август Попов, Башар Рахал...

"Я да видя какво става! Всички да седнат. Виждам празни чаши. Сипете си. Чувате ли ме?, - каза вече в заведението актьорът, който на 9 декември навърши 72.

"Както винаги, Мастер", отвърна му хор от над 150 гласове в ресторанта, разказва в репортаж „24 часа".

"Следя какво се случва с вас на сцената, но винаги съм искал да знам какво се случва и във вашия личен живот. Бая деца се народиха..., - каза Стефан Данаилов. - Май работата отива на рев. Защото това е половината от моя живот..."

"Бях щастлив с вас. Сякаш оня ден беше 1988 г. (бел. ред. - първият му випуск), а сега е 2014-а, - продължи Ламбо. - Позволих си подло да черпя от вашата енергия, да се чувствам млад като вас. Първо отношението ми с вас беше младежко, после чичовско, а сега - дядовско. Мнозина от вас ми се сърдят, че не ходя да ги гледам на сцената. Признавам, не го правя. Опитах се. После започнах да мърморя като дърта учителка Затова не ми се сърдете, че не ви гледам.

Но знаете ли, че през последната година ми се наложи да си поседя повече вкъщи. Леле, толкова есемеси не съм пращал в живота си! Владо (бел. ред. - обръща се към Влади Въргала), що есемеси съм пратил за тебе! Гледах ви в реклами, в реалити шоута, в сериали. Вие сте чудесни, вие сте универсални. Част от вас, смело мога да го кажа, сега са стожери на българския театър и кино. Желая ви звезден път, какъвто беше моят. Вие сте моята гордост!"

Стефан Данаилов решил да подари по един малък подарък на всички деца на своите студенти и избрал шоколадови мечета - шега с някои звезди, наричани „мечки в театъра": "Нека сега нашите деца да получат по едно златно мече от дядо си Ламбо Мечката".

"Скъпи мои, обичани, наздраве! Радостен съм! Абе много съм радостен! Да се повеселим. Има водка. Тези, които имат тази вечер представления, по-разумно с нея. Моля, пуснете по-младежка музика!", нареди професорът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.