• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предизборната битка в БСП продължава

Предизборната битка в БСП продължава

/КРОСС/ Предизборно различията в БСП все повече изплуват на повърхността. След обвиненията, отправени от част от социалистите към бившия лидер на партията и настоящ председател на ПЕС Сергей Станишев, че работи срещу сегашния водач на левите Корнелия Нинова, идва и есемесът на омбудсмана и бивш депутат от БСП - лява България Мая Манолова до Стефан Данаилов, което той нарече „гнусно".

Според Стефан Данаилов хора от БСП са внушили на Мая Манолова, че може да стане президент, защото има всенародната любов. "То, любов, любов, ама човек трябва да има и някакви по-различни качества, за да си мечтае да става президент! Не знам на каква основа е това самочувствие, което има Мая", коментира той. 

Данаилов опроверга част от написаното във  в-к „Галерия": „Мая не става за президент" - Ламбо.

Искам да кажа, че не съм давал интервю в „Галерия", макар че уж са големи мои приятели. Но всичко в статията е абсолютно вярно, с изключение на това, че тя се е срещнала с мен и аз съм я насолил здраво. Среща с Мая не съм имал, категоричен е той.

Данаилов призна, че е въздействал Мая Манолова да бъде избрана за омбудсман, защото е бил убеден, че именно тя става за такъв, но когато е чул за кандидатирането й за президент, реакцията му е била: „Това е абсуд"!

Мая наистина може да разцепи партията, което е факт, категоричен е Данаилов. И тук той казва за есемеса.

"Аз получих едно съобщение от нея, много гнусно: „Престани да ме заливаш с помия!"

Много ме заболя! Защото, ако аз си отворя устата за нея, може да стане страшно! Но аз не съм такъв човек, аз съм кавалер. Но искам да кажа ясно - Мая Манолова няма качества за такъв висок пост в държавата! Знам какво е да си повярваш, да полетиш, но съм видял много такива летящи образи, които са падали много тежко.", казва още зам.-нпредседателят на ИБ на НС на БСП.

Манолова публикува съобщението във Фейсбук с уточнението: "Това е пълният текст на смс-а, който изпратих на г-н Данаилов след като разбрах от медиите, че Изпълнителното бюро три часа е обсъждало как да ме спре да не се кандидатирам като паралелен кандидат на обединената левица.

Ето го и есемеса:

"Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството."
Не смятам, че този смс е "гнусен", по-скоро такова е внушението, че искам да цепя БСП.
Впрочем, освен посочените Юри Асланов, Бриго Аспарухов, Костадин Паскалев, Калоян Паргов, oще 179 общински организации на БСП смятат, че съм подходяща за кандидат за президент, а 56 - за вице и затова са ме номинирали. Това прави 235 от общо 265 организации на БСП във вътрешното допитване и десетки граждански организации!
Но очевидно, ръководството мисли друго!
Няма да позволя името ми да се замесва в партийни интриги. Доказала съм, че да работя за хората е моя мисия, мисия която ще продължа да изпълнявам с още по-голям хъс и енергия. Както казах вече, аз няма да предам това доверие."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Столетницата прибави още 25-ет години в "сметката" си.Демагогията,фалша,неистовата борба за власт,клати организацията и до наши дни.Един "любимец",с неподбраните си и нередактирани изречения,разбуни духовете в "кошера".На село казват:"Когато кучето не знае как да лае,докарва вълка в кошарата".Някой да каже на дядо Стефан,да стои по настрана от процесите,които са извън неговата компетентност.

07.08.2016 12:26:19

Анонимен

Зловредната върхушка на БКП уби собствената си милионна партия, за да създаде политическия запъртък БСП. – Модерната лява социалдемократическа, т.е. слугинстваща на мега капитала, реформирана , напудрена, претенциозна до истеричност. И защо? Как си представяха алчните за власт и пари антикомунисти с партийна книжка на БКП, че ще станат част от капиталистическия елит на запада??? Както и онези антикомунисти, които си хвърляха партийните книжки пред мавзолея на Г. Димитров през зимата и пролетта на 1990 г., за да се запишат в СДС?! Кой е глупав на запад, че да пусне в лъскавия клуб на господарите на света предатели и политически мастии? В политическия запъртък БСП не знаят ли, че Димитър Благоев определи социалдемокрацията като катранник (смазка) за колата на капитализма!? Каква задача си поставя БСП-1990 за България? През 2006 г. кой позволи на американците да се разполагат на българската територия в 4 военни бази, от които могат във всеки удобен за тях момент да провокират война на трета държава срещу Р. България? При това напълно безплатно. Как БСП и нейните отрепки от АБВ защитиха българските граждани, който като нямат работа, не могат да вземат пенсии и бягат в чужбина? Мазният Калфин, който постави под заплаха териториалната цялост на България, като призна отцепването на Косово от Сърбия, какви големи заслуги има пред трудова България, след като приложи дискриминация спрямо работниците от 1-ва и 2-ра категория труд , като ги остави да събират 100-те костови точки за трудов стаж и възраст и ги омая, че видите ли, като имате определен трудов стаж, можете да се пенсионирате на по-ранна възраст! – Можете, ама друг път – когато имате работа, за да съберете 100-те костови точки… Такава е генно-модифицираната партия БСП-1990 (и нейните производни партии от лъжелевицата, а и от десницата) - няма нормална причина да спечели президентските избори, а още по-малко и парламентарните избори след това. Нормално е предателствата да бъдат наказвани. Истинска масова народна партия, защитаваща трудовия български гражданин от грабежите на капитализма – банки, корпорации, ЕРП-та, мобилни оператори, капиталистически монополи и олигарси все още няма. Чудно е защо има повече от една комунистическа партия в България, а антикомунистическата и антисоциалистическа БСП-1990 си пришива миналото на БКП, което е протекло като безкомпромисна борба за социална справедливост, социализъм и комунизъм на по-късен етап!?

05.08.2016 11:56:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.