• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

С моноспектакъл на Карла Рахал "Независим театър" открива новия сезон

С моноспектакъл на Карла Рахал "Независим театър" открива новия сезон

/КРОСС/ С моноспектакъл на Карла Рахал "Независим театър" открива новия сезон. 

"Мартин, Данчо и майка им" е на 11 септември от 20 часа. 

Под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Карла Рахал, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да "напълни" сцената и да взриви от смях салона.

В постановката на Камен Донев се разказва за една жена, затрупана от ежедневието си. Жена, която в крайна сметка има нужда да излезе от своята черупка и да подиша малко чист въздух. По някакъв начин може би това е най-трудната роля, която съм играла досега, защото обхваща страшно много неща. Това е най-специфичното за нея - че е толкова всеобхватна, споделя Рахал. 

"Сутрин. Някъде на морския плаж. Влиза майка на две деца, които вече са на плажа, но не се виждат. Тя е натоварена с плажни атрибути и най-различни чанти-повече, отколкото може да поеме. Духа силен вятър.
-... Мартине, Данчо, какво стана бе, майко, бе?! Защо бе, божке, напряко все ми правите?... Да умра ли искате? Още не сме седнали, и вече ми го разтупкахте пулса...изтръпна ми главата, всичко... Защо-кажете ми-от сутринта ме морите бе, да му се не види и почивката, и чудото... - ... Много поздрави имате от баща си... Чухте ли? Данчо, Мартине, чухте ли какво ви казах?... Че имате много поздрави от баща си... /крещи/Чухте ли ме бе, мама му стара?... ...На кого говоря аз, бе? А? Така като ме гледате на кого мислите, че крещя? С кого съм дошла аз тука? На ненормална да ви изглеждам... ... Нали виждате, че говорих по телефона?!... Защо ме влудявате, бе... Баща ви ви поздравява... Защо бе, божичко, ме докарвате до ръба границата, да се потя тука... да треперя, кръв да ми протече, тумор да се появи, да заседне някъде. Да умра.Това ли искате?..."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.