• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Манолов: Да направим заплатите европейски и след това всичко друго

Манолов: Да направим заплатите европейски и след това всичко друго

/КРОСС/ „Доходите на хората няма да намалеят с тази промяна. Те ще бъдат запазени, ще получават и бонуси, но това ще става за компетенции и опит, а не автоматично по нормативни разпоредби", заяви пред Нова Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара.

По думите му България е единствената страна в Европа, в която има класове и минимални осигурителни прагове. „Искаме да сме като другите европейски страни", каза Данев.

„Като говорим за Европа нека започнем от заплатите. Да ги направим европейски и след това да правим всичко друго", каза от своя страна Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа".

По думите на синдикалиста има много страни в Европа, където има минимална работна заплата и клас прослужено време.

Манолов попита Божидар Данев дали си мисли, че хората му вярват, че работодателите наистина мислят за доходите на работниците? А той му отговори с числа. „Само за една година доходите са нараснали 9,8%, докато БВП е пораснал само с 3,6 на сто. А това е показателно, че работодателите вдигат заплатите", аргументира се Данев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Смешно е 21 век в България да се раздават "класове прослужено време" Вземете за пример дори съдебната система - там класовете започват от 1.5% за всяка прослужена година. Служителите с 30-40 години стаж получават по половин заплатанад основната за бездействието си само защото са богопомазани. Отделно, за благодарност, държавата им дава пари за дрехи поне 2 средни заплати месечни заплати и платен годишен отпуск 30-40 дни. Кога остава време на тези чиновници да ходят на работа не е ясно. Време е това да се прекрати, и то възможно най-скоро !

17.07.2017 18:51:25

Анонимен

Абе мухъл недоклатен , кога си създавал блага , кога си произвеждал нещо , кога си давал заплати на някого , кога си направил нещо със собственните си ръце и глава , че ще обясняваш колко трябва да са заплатите , нагъл държавен служител ,класически търтей и празнословец , казионна мишка и бърборко ....

17.07.2017 14:47:57

Анонимен

Нека и администрацията да стане като европейската. В Европа за една задача има един администратор, а в България трима. Да ги намалим и ще спестим пари за по-смислени дейности.

17.07.2017 12:37:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.