• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Германия, Швеция и Дания се застъпиха за Шенген

Германия, Швеция и Дания се застъпиха за Шенген

/КРОСС/Германия, Швеция и Дания съвместно предупредиха, че трябва да се направи повече за спиране на мигрантите от Турция към Европа, но те изразиха надежда възможно най-скоро да бъдат облекчени граничните проверки, цитирани от световни агенции.

Швеция и Дания се съгласиха да премахнат временно наложените гранични проверки в най-скоро време, но първо трябва да се намали потокът от мигранти, обяви Брюксел след извънредна среща на трите европейски държави.

Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос обяви вчера, че свиква извънредна среща, след като Швеция и Дания наложиха гранични проверки по-рано тази седмица заради мигрантския поток.

Съгласихме се да държим мерките за кратък срок и да се върнем към нормален режим възможно най-скоро. Това означава, че потокът ще трябва да бъде намален, изтъкна еврокомисарят след среща с официални представители на Швеция, Дания и Германия в Брюксел.

Всички сме съгласни, че Шенген и свободното движение трябва да се съхранят, добави той.

На срещата присъстваха шведският министър по миграцията Морган Йохансон, датският имиграционен министър Ингер Стойберг и Оле Шрьодер от вътрешното министерство на Германия.

Шведският министър изтъкна, че новите проверки не трябва да действат повече от необходимото. Според него контролът по границата е необходим, защото страната му е приела повече бежанци на глава от населението в сравнение с всяка друга европейска страна - 160 хиляди мигранти през изминалата година (115 хиляди само през последните 4 месеца), включително 26 хиляди непридружени непълнолетни.

Ингер Стойберг каза, че Дания „наблюдава ситуацията всеки час", допълвайки, че „в Дания не искаме да бъдем крайна дестинация за хиляди и хиляди бежанци".

Германският представител заяви от своя страна, че част от проблема е, че приетата от ЕС схема за разселване на 160 хиляди бежанци от Гърция и Италия към други страни членки не работи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.