• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Вени Марковски: Веднага си сменете паролите!

Вени Марковски: Веднага си сменете паролите!

София /КРОСС/ Хората трябва веднага да си сменят паролите за достъп, независимо каква услуга ползват - електронна поща, онлайн банкиране и т.н. Няма гаранция, че доставчикът им на интернет не е бил компрометиран и паролата им не е открадната. Това призова пред TV7 шефът на "Интернет общество" Вени Марковски.
По думите му личните данни на българите отдавна са компрометирани. Трите ни имена, адресите, ЕГН-тата, номерата на личните ни карти - всичко това го има някъде и е въпрос на желание да бъде използвано.
Възможностите за намиране на лични данни у нас са безкрайни и защото хората не се отнасят сериозно към опазването им, смятай IT специалистът. Не знаят и какви са измеренията и последствията на това да им бъде открадната паролата. Но трябва един-двама, които предлагат срещу заплащане лични данни, да бъдат наказани, за да се разбере, че така не може.
Вени Марковски припомни, че паролите ни за достъп трябва да се сменят сравнително често и препоръча хората да ползват SMS известия, за да могат да "хванат", когато някой неправомерно ползва личната им информация.
По отношение на отпадналото с директива на Европейската комисия по-рано тази година изискване интернет доставчиците да съхраняват трафичните ни данни той коментира, че онези, които въведоха тази практика - правителството на ГЕРБ и Цветан Цветанов като вътрешен министър, най-много пострадаха от това, защото в публичното пространство изтекоха компрометиращи записи именно с тяхно участие.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.