• 18 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Граждани се откриха в списъци на партии за изборите без да знаят, че са ги подкрепили

Граждани се откриха в списъци на партии за изборите без да знаят, че са ги подкрепили

/КРОСС/За фалшиви лични данни в списъците за регистрация на инициативния комитет на Петър Кичашки, Митьо Пищова и други формации алармираха потърпевши граждани, които без да знаят са попаднали в тях.

Фейсбук групата "Подкрепилите" неподкрепящи" събира на едно място хора, които са се открили в списъците на инициативните комитети и партии за изборите, но без тяхно знание или разрешение.

"Та да видите сега как едни хора са ме включили в подписката си....Вземете се проверете, че не е ясно кой и как Ви е ползвал личните данни за партийни и политически облаги... Аз тези субекти не ги познавам...", пише Милена Радева, която е открила своето име в списъка на ПП Християн-социален съюз и цели два ИК.

Проверката на това дали попадате в списък на партия става чрез системата на ЦИК в сайта им. Там чрез ЕГН и 10-цифров ПИК номер, който се получава по имейл, може да разберете дали не фигурирате без ваше знание в подобен списък.

Ако откриете своето име и то е ползвано без ваше съгласие, то вие може да подаде жалба в Комисията за защита на личните данни.

През 2014 година избухна скандал след като само за час след пускането на тази система за проверка на подписите заваляха жалби до ЦИК, КЗЛД, а някои от тях стигнаха до прокуратурата.

Въпреки видимите доказателства, открадването на подписите по никакъв начин не влияе на регистрацията на партията. Ако някоя политическа формация е откраднала вашия подпис, то тя си остава в надпреварата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.