• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Данов отвърна на ГЕРБ: Не съм подписвал договори със себе си

Данов отвърна на ГЕРБ: Не съм подписвал договори със себе си

София /КРОСС/ Основната ни задача бе създаването на единна кадастрална карта и за целта обезпечихме Агенцията по геодезия, картография и кадастър с 10 млн. лв.
Това заяви министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, който се отчете за свършената работа на МИП през изминалата една година.
Данов подчерта, че е започнало организирането на обществени поръчки за целта. МИП е започнало и работа за обновяване на информацията за подземния кадастър.
Министърът на инвестиционното проектиране обясни, че за прецизирането на кадастралната карта е започнало и сателитно заснемане на територията на България. Общите устройствени планове също бяха посочени от Данов като един от приоритетите на МИП. За осъществяването му, ведомството е финансирало задания на 39 общини. Подписани са и споразумения с още 41 общини за изработването на Общи устройствени планове.
През изминалата година МИП е подпомогнало и развитието на малките населени места, чрез финансиране на проекти по линията на Публичната инвестиционна програма на правителството. От общо 237 кандидатствали проекта, ведомството е класирало 21 проектни предложения на стойност от 5,88 млн. лв. 12 от одобрените проекти са за рехабилитация на улици, 5 - за рехабилитация на зони за обществен отдих, 4 - за реконструкция и обновяване на сгради със социална значимост.
28 проекта на стойност 770 млн. лв. са получили досега разрешение за строеж от МИП. Повечето от тях са обекти с национално значение.
Министерството, управлявано от Иван Данов подготвя нова жилищна стратегия на България. Основните акценти в нея са мерките за енергийно конструктивно и устойчиво саниране. МИП предлага също така концепция за социална жилищна стратегия за следващите 10 години. Тя е част от правителствената политика за интегриране на хората в неравностойно положение.
Данов се обяви против съкращаването на административните срокове, но отчете като изпълнена задача облекчаването на административната тежест. Данов подчерта, че министерството е работило и за възстановяването на български строителни компании на традиционни пазари на строителство.
"Не съм подписвал договори със себе си, защото не съм такъв човек. Законодателството, което исках да въведа е германското строително законодателство. За разлика от госпожа Павлова, разбирам малко повече. За тези 11 месеца ми дойде до гуша от лъжите по мой адрес и адрес на МИП". Така министърът на инвестиционното проектиране коментира изказването на народния представител от ГЕРБ Лиляна Павлова, в което тя заяви, че Иван Данов делегира функциите си на външен експерт, който да провежда политиката на повереното му ведомство и че за целта е получил близо 5 хил. лв.
"Не бих позволил някой друг да пише закони", увери министърът на инвестиционното проектиране, пише "Преса".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.