• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Прокуратурата подхвана и главния редактор на "Биволъ"

Прокуратурата подхвана и главния редактор на "Биволъ"

София /КРОСС/ Главният редактор на разследващия сайт "Биволъ" Атанас Чобанов е обект на досъдебно производство за набеждаване на бившия министър от кабинета "Орешарски" Иван Данов. Това съобщават от сайта в своя профил във Фейсбук.
"И Прокуратурата размаха бухалката да сплаши "Биволъ". Главният редактор на сайта Атанас Чобанов е обект на досъдебно производство за "набеждаване" на "френския безработен" Иван Данов, образувано на 23 юни 2015 от прокурор Деян Славов. Поредният прокурор на #КОЙ е намерил данни за престъпление във факта, че Данов беше категорично изобличен. Престъпление на журналиста, а не на шмекера, източил френските социални служби", пише в статута на сайта "Биволь".
Това е поредната акция на българската прокуратура срещу медия извън кръга "Пеевски". Преди две години срещу журналист от Mediapool бе започнала проверка за публикация, свързана с нарушения при употребата на СРС-а от прокуратурата. После започна цялостна данъчна ревизия и прокурорски проверки в "Икономедия". Само преди месец бяха активизирани стари дела срещу издателя на "Клуб Z".
Според "Биволъ" целта на прокурорската акция е " "сплашване, тормоз, призовки и разпити...".
"Резултатът също е ясен - опозоряване и международно бламиране на корумпираната институция, предвождана от компрометирания и държан в зависимост от Пеевски главен прокурор - Сотир Цацаров", казва още от "Биволъ".
През юни 2013 година "Биволъ" разкри, че от септември 2004 до май 2005 Иван Данов е получил неправомерно близо 15000 евро от френските социални служби. В продължение на 8 месеца той е подписвал неверни декларации, че е безработен и си търси работа във Франция, а в същото време е работил и развивал бизнес в България. За да получава помощите, Данов е извършил документни престъпления, наказуеми и в България, според журналистическото разследване, чиито констатации министърът категорично отхвърля.
Обикновено в такива случаи набеденият завежда частно наказателно дело за клевета или гражданско за непозволено увреждане. В случая не е ясно защо се е намесила и прокуратурата, съобщава "Медиапул".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако този журналист бъде подведен под отговорност има също министър, който получава допълнителни доходи и то доста значими от правителството. Така, че по добре оставете журналиста на спокойствие.

05.09.2015 16:11:23

Анонимен

Да. Журналистите не трябва да си "пъхат носа" навсякъде, защото нищо не разбират от политика. Сега може да му се размине на Атанас Чобанов, но друг път да внимава просто, защото не е негова работа.

05.09.2015 15:05:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.