• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Вучков: ДАНС много да се пази от политиката

Вучков: ДАНС много да се пази от политиката

/КРОСС/Нищо изненадващо, нищо ново, но и нищо аргументирано. Всеки техен аргумент точка по точка може да бъде опроверган - юридически и държавнически.

Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков в отговор на ръководството на ДАНС, което се противопостави на промените в Закона за МВР, внесени от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, според които ГДБОП се изважда от агенцията и се връща в МВР. 

Според него ДАНС не може да продължава да съществува като мегаструктура, концентрираща огромни правомощия.

"Реформа в този сектор - МВР и ДАНС в тази посока е категорично необходима. Ако това не се случи, все едно не правим никакви реформи и не сме никакво реформаторско правителство", обяви вътрешният министър. По думите му, тази реформа няма да доведе до трусове, тъй като това е въпрос на ръководство. "Законите няма да регламентират трусовете, трябва да менажираме така процеса, за да няма такива", посочи той.

Веселин Вучков отхвърли аргументите, че промените се правят с политически мотиви. По думите му, това са закони, които трябва да бъдат променени и няма значение, че политически партии ги внасят.

На въпрос дали се обмисля смяната на председателя на ДАНС Владимир Писанчев вътрешният министър отговори, че той самият не е участвал досега в каквито и да било разговори свързани с това. 

"ДАНС трябва много да се пази от политика, защото през лятото на миналата година тя се впрегна да обслужва политически интереси", коментира Вучков в отговор на въпрос дали му се струва, че в позицията на ДАНС се правят политически оценки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.