• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Атанасов: Преместването на ГДБОП в ДАНС цели изпълнението на политически поръчки

Атанасов: Преместването на ГДБОП в ДАНС цели изпълнението на политически поръчки

/КРОСС/Според новия закон за МВР ГДБОП ще бъде извадена от ДАНС и ще се върне отново на МВР. Срещу решението на правителството се изправи ръководството на агенцията. 

Според друга промяна в Закона за МВР, който ще бъда обсъждан днес в парламента, шефът на ДАНС отново ще се назначава с указ на президента, а не както е в момента от Народното събрание. Писанчев и хората му не са съгласни и с това. 

Според председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов преместването на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в ДАНС е било несъстоятелно и е целяло изпълнението на политически поръчки.

Над 50 организации са поканените на обсъжданията на промените в Закона за МВР. Необходими са сериозни промени в самия закон, това, което ще се промени в ДАНС и ДАТО, са съпътстващи промени, посочи той.

Когато се обсъждаше в една от комисиите този законопроект, известен депутат от опозицията каза: "Абе, вижте, когато правихме тези промени, действахме по метода проба - грешка". Тоест сега е дошло време да поправим грешката, въпросът е кой ще я плаща. На всички професионалисти в сферата е ясно, че преместването на ГДБОП в ДАНС беше несъстоятелно и то беше извършено, за да може да бъде създадена една мегаструктура, която да се употребява политически. Жалкото е, че ДАНС, откогато е създадена, е съпътствана от скандали, коментира пред БНР Атанас Атанасов. 

Той поясни, че президентът не може да назначи главен секретар на МВР, шеф на ДАНС или ДАТО, ако няма предложение от Министерския съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.