• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Икономистът Красен Станчев: Плоският данък трябва да се запази

Икономистът Красен Станчев: Плоският данък трябва да се запази

/КРОСС/ Плоският данък трябва да се запази, защото прогресивното облагане е най-несправедливо. Това коментира пред Радио „Фокус" икономистът Красен Станчев по повод предложенията на партиите за данъчната система у нас. Според икономиста плоският данък трябва да остане в сегашния си вид с известни усъвършенствания.

„Не виждам голям смисъл в повечето патентни данъци, не виждам голям смисъл в облагането на едноличните търговци, както и не виждам смисъл в съществуването на корпоративния данък, той би трябвало да бъде премахнат. Отделно има обещания, че ще се намаляват по 0,5% непреките данъци, в частност данък добавена стойност - това всичко може би е възможно, но не може да се прави, без да бъдат запушени дупките, по-скоро фуниите, в консолидирания бюджет. Най-голямата „фуния" е НОИ и специално държавните пенсии, втората голяма фуния е НЗОК, но има и други", коментира още икономистът.

Красен Станчев добави, че въвеждането на необлагаем минимум не би ощетило сериозно бюджета, но би създало стимули за хората около този минимум да рапортуват данъци, които не са реални.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Красенчо, не си добре с логиката. Това, което плещиш, е като на черното да кажеш бяло.

26.02.2017 00:39:26

Анонимен

Този смешник чува ли се какви ги говори? Прогресивното подоходно облагане било най-несправедливо! Моля? То бива простотия и нахалство, но чак пък толкоз. А се пише и либертарианец. Ами точно там, дори и в люлката на неолиберализма, данъчните ставки на богаташите скачат прогресивно. Ама - очевидно това ни и съдбата - да търпим още подобни наглеци.

25.02.2017 21:38:15

Анонимен

Заради такива продажни неандерталци, набедени за икономисти, сме най-бедните в Европа.

25.02.2017 17:53:31

Анонимен

Данъците в благоднстващите страни съ съвсем други. И в никой случай плоски. Кому служи Красенчо. Ама на олигархията! И на Шорош, който издържа Института за пазарна икономика.

24.02.2017 22:04:08

Анонимен

Данъците в благоднстващите страни съ съвсе друти. И в никой случай плоски. Каму служи Красенчо. Ама на олигархията! И на Шорош, който издържа Института за пазарна икономика.

24.02.2017 22:03:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.