• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Плоският данък трябва да се запази за момента

Плоският данък трябва да се запази за момента

/КРОСС/ БСП направи завой от прогресивното облагане към плоския данък.

"В момента сме с най-добрата данъчна система и плоският данък трябва да се запази за момента". Тази позиция изрази социалистът Борислав Гуцанов по време на годишната среща на бизнеса с властта, предаде news.bg.

Изявлението му шокира депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който защити плоския данък като най-добрата данъчна система за момента.

"Плоският данък е гласуван от наше правителство", припомни Гуцанов. Той все пак остави вратата отворена за прогресивното облагане, като заяви, че при промяна на икономическата ситуация можело да наложи различна ставка, по-висока от 10%, на най-високите доходи. Различната ставка щяла да се налага за годишни доходи от над 100 000 - 150 000 лева.

"Запазването на 10%-та база е най-доброто", категоричен бе обаче Гуцанов.

По думите му, проблем в бюджетирането на всички правителства е, че правели бюджети на оцеляването. Правела го и БСП, призна той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Прогресивната скала е по-справедлива, но не тази, която представи БСП! При положение, че средната работна заплата (според статистиката) е около 1000 лв., не е справедливо тази сума да се облага с повече от 10%. Колкото е сега. За по-високите доходи, данъка трябва да нараства по-рязко. БСП иска да събира повече данък от средното ниво на заплати, а тези с много големите - съвсем малко повече! Скалата в европейските страни не е такава! (Вижте Франция, например)

17.01.2017 14:07:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.