• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Окончателно ВКС остави 20 юни 2014 г. като дата за фалита на КТБ

Окончателно ВКС остави 20 юни 2014 г. като дата за фалита на КТБ

/КРОСС/Върховният касационен съд окончателно отхвърли жалбите на акционерите на КТБ.

С решение от днес касационните съдии отклониха жалбите им срещу недопускането им като страна в процеса по определяне на началната дата на неплатежоспособността на банката.

Обжалването на решението на Софийски градски съд бе направено от „Бромак" ЕООД, гр.София „Бългериан Акуизишън Къмпани С. а. р. л.", Люксембург и на „Корпоративна търговска банка" АД /н./, гр.София.

Съставът на ВКС остави без разглеждане и касационните жалби на изпълнителните директори на „Корпоративна търговска банка" АД /н./ и „Бромак" ЕООД и на „Бългериан Акуизишън Къмпани С. а. р. л." срещу решението на Софийски апелативен съд за определяне за начална дата на неплатежоспособността на „Корпоративна търговска банка" - 20.06.2014 г. Това е датата, на която БНБ постави банката под особен надзор и която бе потвърдена от САС. Според СГС датата бе 6 ноември 2014 година, когато БНБ отне лиценза на КТБ.

Според определението на Върховния касационен съд жалбите на акционерите са недопустими като подадени от лица без надлежна представителна власт по отношение на банката съгласно чл.11, ал.3 от Закона за банковата несъстоятелност.

В определението си върховните съдии се позоват на решение на Конституционния съд, който взе отношение по инициатива именно на тримата върховни съдии. Те поискаха конституционните съдии да се изкажат за разпоредбите в Закона за банковата несъстоятелност, според които акционерите на фалирала банка нямат право да оспорват началната дата на неплатежоспособността ѝ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.