• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Президентът: СЕТА трябва да бъде подложен на широк обществен дебат

Президентът: СЕТА трябва да бъде подложен на широк обществен дебат

/КРОСС/ „Международният договор СЕТА трябва да бъде подложен на широк обществен дебат". Това заяви пред журналисти във Варна президентът Румен Радев, който наблюдава деня за високопоставени гости на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2017", предаде „Фокус".

Преди ден държавният глава сезира Конституционния съд заради споразумението на Европейския съюз с Канада. Той отбеляза, че по отношение на договора предстои национална ратификация, като всяка една държава от Европейския съюз трябва да го ратифицира.

„Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз - СЕТА, е един изключително сложен и всеобхватен договор. Той ще има отражение върху всички области на обществения живот. Затова е много важно да имаме най-точната информация, да има открит дебат по този въпрос и ратификацията в българския парламент да бъде извършена с максимален консенсус. Има много въпроси, на които трябва да търсим отговор", заяви Радев.

Президентът отбеляза, че е необходимо да се даде възможност на експертите да дадат своето мнение по въпроса доколко договорът съответства на разпоредбите на Конституцията на България.

„Договорът трябва да бъде подложен на един широк обществен дебат. Спомнете си как беше приет Законът за концесиите от предишния парламент - в последния момент, с минимален брой гласове. Това нещо не трябва да се допуска за СЕТА. Трябва да има пълноценен дебат в парламента", каза още Румен Радев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.