• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ България няма да приема мигранти, връщани от Западна Европа. Това изявление на премиера Бойко Борисов цитират тази сутрин от повечето издания. По темата те уточняват, че министър-председателят прогнозира, че отношенията между Европейския съюз и Турция по мигрантския въпрос трябва да се нормализират до октомври. От Сирия се надига нова мигрантска вълна от 2 млн. души, които могат да тръгнат към Европа, предупреждава премиерът Борисов, отбелязват изданията.

Полицаите масово си губят времето с маловажни дейности, е водещата тема на вестник "Сега". В отговор на депутатски въпрос става ясно, че между януари и март 11 % от униформените са се занимавали с дейности, които МВР характеризира като "несвойствени". Ежедневно полицаи губят близо 3 часа в дейности като охрана на чиновници и връчване на призовки, изчислява "Сега".

ГЕРБ обмисля да предложи 7 дни депутатска ваканция за президентския вот, пише "Стандарт". Според управляващите, ако идеята бъде одобрена, ще се избегне предизборна агитация от парламентарната трибуна. При последните местни избори тази практика беше приложена, припомня вестникът.

Над 70 болници вече са закупили устройства за пръстова идентификация, съобщава "Дума". По-големите лечебни заведения вече са се сдобили с няколко такива уреди, за да не се получава излишно чакане. От 1 октомври системата ще бъде задължителна, пише още в публикацията.

Удължават сезона по морето поне до октомври, информира "Труд". Хотелите масово имат резервации за целия септември, а цените на много места вече са с 20-30 % по-ниски. Така двойна стая в южните ни курорти вече се предлага за 50 лв. с включена закуска. От бранша отчитат ръст на чужденците по морето средно с 20 на сто, при полските туристи скокът е 100-процентов, уточнява "Труд".

Металотърсачите на мода по морето, пише "Монитор". Безработни и дори чужденци бродят по плажовете в търсене на ценности, основно по Южното Черноморие. Концесионери се жалват пред вестника, че плажната ивица масово се разравяла от иманяри през нощта, дори с тежка техника, уточнява публикацията.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.