• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Д. Камерън: Важно е да разбием „Ислямска държава” (видео)

Д. Камерън: Важно е да разбием „Ислямска държава” (видео)

/КРОСС/ Важно е да разбием Даеш („Ислямска държава" - бел. ред.) там, където тя съществува - в Ирак и в Сирия, заяви британският премиер Дейвид Камерън по време на съвместен брифинг с българския министър-председател Бойко Борисов в София.

Теми на разговорите с Борисов са били реформите в ЕС, борбата с тероризма и бежанската криза, съобщи Дейвид Камерън.

Противодействието на терористичните заплахи изисква повече обмен на информация, посочи британският премиер. Британският министър-председател похвали България за борбата й срещу трафика на хора и поддържането на границите. Благоденствието и сигурността са от значение. Търговските ни взаимоотношения са добри. Днес обсъждахме как допълнително да укрепим взаимоотношенията ни, говорихме как да отговорим на терористите и на бежанската криза, заяви Дейвид Камерън.

Той заяви, че би искал Великобритания да остане в реформирания ЕС. Няма да е лесно, няма да се договорим отведнъж. Не очаквам да постигнем съгласие през декември, но със сигурност няма да отпуснем газта, каза британският премиер по повод предстоящата среща в Брюксел.

България се справя много добре с шенгенската граница. Това е забелязано от големите държави и от Великобритания, заяви българският министър-председател Бойко Борисов. С Дейвид Камерън имаме добро приятелство, винаги сме се подкрепяли на Европейските съвети и аз му благодаря, че дойде тук, каза още Борисов. „Искам той да види, както се шегувахме с колегите, един урок по география, затова утре Дейвид, който е бил в Ленинград, Киев, ще има възможност да види и нашето море и граница", каза Борисов. Надяваме се и занапред на подкрепата на Великобритания за кохезионните фондове, за инфраструктурните проекти, посочи Борисов.

Три папи са ме галИли по главата

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бойко Борисов: „Три Папи са ме гАлили по главата“. ГОРДИ ЛИ СТЕ С ПРОСТИЯ, ДЕТО ТРИ ПАПИ ГО ГАЛИЛИ ПО ТИКВАТА? За едно племе питаме…

03.12.2015 23:17:57

Анонимен

Целта на пътуването му е южната българска граница, очевидно. И тук започват неприятните предчувствия.

03.12.2015 23:14:22

Анонимен

Интересното е защо Камерън е в България и утре ще ходи на южната граница. Да няма среща с Ердоган, а нашите педали да са им параван?

03.12.2015 22:35:45

Анонимен

По учленена мисъл?Може би да живее Руссия.

03.12.2015 21:32:24

Анонимен

Моля, пробвайте още веднъж, може би от трети път ще се получи по-учленена мисъл.

03.12.2015 20:09:32

Анонимен

Само в КРОСС, а вероятно и в други сайтове, тече мощна агресивна кампания против България дръзнали да се противопоставят на Русия и Путиновите слагачи.

03.12.2015 19:43:20

Анонимен

Такова явление е имало и друг път в българската медийна история, но в такъв мащаб и по толкова просташки начин, никога не е било. Само в ПИК и БЛИЦ, а вероятно и в други сайтове, тече мощна просташка кампания за оплюване на всички дръзнали да се противопоставят и говорят публично срещу Бойко Борисов!

03.12.2015 19:23:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.