• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Свирепи студове и температури до минус 55 градуса в Сибир

Свирепи студове и температури до минус 55 градуса в Сибир

/КРОСС/ В южната част на Сибир започват силни снеговалежи с виелици. Завръщат се и минус 50 градусовите студове.Циклонът от Карско море, гмуркайки се дълбоко в Сибир, драматично променя характера на времето в региона. Следобеда на 21 декември, днес иутре, 22 декември, снеговалежите ще се засилват значително в югоизточната част на Западен Сибир, в Хакасия, централната и южната част на територията Красноярск, гласи аварийната информация, издадена от сибирските регионални метеорологични служби.

Следобеда на 21 декември се очаква сняг, продължителни снежни бури, ветрове от 17-24 м/сек на няколко места в областите Новосибирск и Кемерово.

На 22 декември ще има сняг и заледявания по пътищата. В Хакасия, централната и южната част на територията на Красноярск, се очакват пориви на вятъра от 20-25 м/сек, в Хакасия и до до 28 м/сек в планинската част, по-специално в района на метеорологичната станция Ненастная.

На 21 декември се очаква много студено време в Барнаул и Къзъл-Озек, където средната дневна температура е 9-12 ° под климатичната норма: през нощта в Алтай до -25, -30 °, на места и до -31, -36 °, следобед -14 ... -19 °, на някои места -23 ... -28 °.

В Новосибирск през нощта -25, -27 °, в предградията до -30 °.

На 22-23 декември, снежното и студено време остава. През нощта в северната част на района на Томск и в Алтай ще бъде с температури до -33, -37 °, след обяд -15, -21 °, в Томскския регион на 23 декември -19 ... -24 °, на север до -34 °.Тежките студове се връщат в района на Красноярск. След снежния циклон арктическият антициклон ще дойде тук от североизток и ще властва няколко дни.

На 21-23 декември на юг температурата в Таймир през нощта ще пада до -53 ... -48 °, в Евения на 21-24 декември -55 ... -50 °.

Отново напомняме, че през зимата от разпределението и разположението на студените ядра на територията на Сибир зависи в голяма степен дали е възможна аномално студена зима и у нас. Достатъчно е циркулацията да бъде такава, че да донесе само част от студената въздушна маса (вижте картата на заглавната картинка на статията) към Европа и може да повторим в някаква степен зимата на 2012 година, когато и у нас температурите доближиха минус 30 градуса. Разбира се, подобен тип циркулация не се случва всяка зима в "точния" момент, ако изобщо се случи, но не бива да се изключва.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.