• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Всяка втора данъчна декларация, подадена по електронен път

Всяка втора данъчна декларация, подадена по електронен път

/КРОСС/ Всяка втора данъчна декларация е подадена по електронен път, отчитат от НАП. От там напомнят, че остава само един ден до крайния срок за деклариране на доходите на физическите лица за 2016-та. Тъй като тази година последният ден на април се пада почивен, то последната възможна дата е 2 май. Приходната агенция предупреждава, че за неподадена декларация или за невярна информация в нея са предвидени сериозни санкции.

Близо 500 хиляди са физическите лица в България, които задължително трябва да декларират пред НАП трудовите си доходи.

Все повече хора предпочитнат да подават декларациите си по интернет вместо да се редят на опашки в офисите на НАП, отчитат от приходната агенция.

"Почти всяка втора данъчна декларация към момента е подадена по интернет и съвсем очевидно е, че хората предпочитат да свършат това, което имат да вършат към бюджета от компютъра вкъщи, вместо да посещават офис и да чакат някъде", каза Росен Бъчваров пред БНТ.

Два са начините да деклариране на данъците по електронен път- чрез електронен подпис или чрез персонален идентификационен код, който се издава безплатно във всеки офис на НАП. "Средно дневно в момента, в тези последни няколко дни, издаваме над 700-800, а в София и над 1000 персонални идентификационни кодове", уточни той.

От НАП предупреждават гражданите да не чаката последния възможен ден за деклариране на доходите си.

От НАП напомнят на всички, че за подадена декларация с невярно съдържание или за неподадена такава законодателят предвижда санкции. "До 500 лева за неподадена изобщо декларация и до 1000 за допуснати грешки и попълнени неверни данни".

Самоосигуряващите се българи освен данъчна декларация трябва да подадат и осигурителна, напомнят от приходната агенция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.