• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Миков: Ако „Деконструкция” е свалена просто, за да я няма, самозабравилите се началници да си ходят

Миков: Ако „Деконструкция” е свалена просто, за да я няма, самозабравилите се началници да си ходят

/КРОСС/„Свалянето от ефир на предаването „Деконструкция" е абсурдно решение - заявихме го още вчера с позиция на говорителя на БСП Атанас Мерджанов." Това написа във фейсбук председателят на БСП Михаил Миков. В неговата позиция се подчертава, че този акт е необоснован, не почива нито на закона, нито на свободата на словото, прогласена и защитена от Конституцията.

„Може и аз да съм бил обект на критики в „Деконструкция" и в много други предавания. Но тук става въпрос за нещо друго, много по-голямо", пише Миков във фейсбук.
„Днес граждани излязоха на протест в защита на правото да говорим свободно. Нали още имаме право да мислим, да се изказваме без цензура, да критикуваме без страх? Ако някой го ограничава - да каже поне на какво основание, по кои правила! Или в България вече няма нито права, нито правила?", попита председателят на БСП чрез социалната мрежа.

Според него това са все въпроси, които левицата ще поставим пред СЕМ.

„И очакваме отговор! Защото, ако се окаже, че „Деконструкция" е свалена просто, за да я няма в ефир, призивът да си ходят самозабравили се началници на регулатори и директори е най-основателното в случая и ние ще го подкрепим! Колкото по-бързо, толкова по-добре", споделя още Михаил Миков във фейсбук.

Следва пълният текст:

Приятели,
Свалянето от ефир на предаването „Деконструкция" е абсурдно решение - заявихме го още вчера с позиция на говорителя на БСП Атанас Мерджанов. Днес разбираме, че то е и необосновано, не почива нито на закона, нито на свободата на словото, прогласена и защитена от Конституцията. Според Закона за радиото и телевизията такава санкция се налага само за неспазено разпореждане на регулатора. А кое разпореждане не е спазил водещият Петър Волгин? И още - кое е длъжностното лице, което е установило нарушението? Налагана ли е санкция на БНР заради това предаване досега?

Някой намерил ли е въобще каквото и да е основание в закона, за да оправдае тази разправа? А като стана дума за разправа - спомняте ли си друго предаване, свалено от ефир по този начин? Защото неспазването на закона е само едната страна на въпроса!
Може и аз да съм бил обект на критики в „Деконструкция" и в много други предавания. Но тук става въпрос за нещо друго, много по-голямо. Днес граждани излязоха на протест в защита на правото да говорим свободно. Нали още имаме право да мислим, да се изказваме без цензура, да критикуваме без страх? Ако някой го ограничава - да каже поне на какво основание, по кои правила! Или в България вече няма нито права, нито правила?
Това са все въпроси, които ние от БСП ще поставим пред СЕМ. И очакваме отговор! Защото, ако се окаже, че „Деконструкция" е свалена просто, за да я няма в ефир, призивът да си ходят самозабравили се началници на регулатори и директори е най-основателното в случая и ние ще го подкрепим! Колкото по-бързо, толкова по-добре.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Г-н Миков, защо не кажете в прав текст, че фашизмът се възроди в България и Бойко Борисов и сателитите му са неговото олицетворение...

23.12.2015 00:51:09

Анонимен

До първите двама: "Деконструкция" е всичко друго но не и описаното от вас! И тя ще намери своето място в ефира отново! Въпреки такива като вас!!!

22.12.2015 20:53:57

Анонимен

насаждане на песимизъм, нихилизъм,разединяване и омраза!

22.12.2015 20:35:39

Хигиенист

Най после! Агресивно, арогантно предаване, което насажда страх, несигурност в бъдещето, което води до разделение на нацията, което не предлага никаква алтернатива, където има само една гледна точка, където по телефона и скайп се обаждат винаги едни и същи хора, където, ако все-пак се обади някой със смислен въпрос или критика бива веднага срязван като кисела краставица от водещия и линията му се затваря НЯМА МЯСТО В ЕФИРА НА БНР! Да не говорим за качествата на журналистите в предаването. Ето само две заглавия на статии от "Калинка" АнТРОЛова - „Циганите и доктор Менгеле“ - статия с отвратително расистко съдържание и "Ма нидьей в дупито!", която изобщо не се нуждае от коментар! Модел за водещите за в бъдеще могат да бъдат предавания като "История BG" и "Референдум" на БНТ. Тези предавания имат всичко онова, което в "Деконструкция" липсва.

22.12.2015 18:15:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.