• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Д. Делчев: Измененията в Конституцията са само началото на съдебната реформа

Д. Делчев: Измененията в Конституцията са само началото на съдебната реформа

/КРОСС/В ситуация на нестабилност в Европа и кризата с бежанците да създаваме и вътрешна нестабилност е неприемливо, заяви Делчев.

"Измененията в Конституцията, които ще гласуваме днес, са само началото на съдебната реформа. Тези промени не са достатъчни, а само базата, върху която трябва да се стъпи". Това каза пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на конституционната и правна комисии.

"Всеки, подписал проекта трябва да гласува „за". Тези, които не са се подписали и не гласуват, ще трябва да обяснят на избирателите защо провалят съдебната реформа. В ситуация на нестабилност в Европа и кризата с бежанците да създаваме и вътрешна нестабилност е неприемливо", категоричен бе той.

"Тези изменения не са достатъчни. Ако РБ имахме конституционно мнозинство в законопроекта, щеше да има повече материал, но при тези обстоятелства трябва да опитаме с всички сили да постигнем напредък", каза Делчев. Той настоя, че между четенията ще внесе предложение за явно гласуване във ВСС. Във ВСС трябва да е ясно кой носи отговорност, допълни депутатът.

"Вече има забавяне на промените и ако не се съберат 180 гласа ще трябва да чакаме още 3 месеца - обществото не може да чака повече, България и Европа искат справедливост", категоричен бе депутатът.

Относно позицията на АБВ, Делчев заяви, че очаква Парламентарната им група да вземе правилното решение и да не се блокират реформите. В пленарна зала Делчев поиска пряко излъчване на разискванията по законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията, но искането му бе отхвърлено от мнозинството в залата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.