• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Природозащтници искат закриване на Делфинариума

Природозащтници искат закриване на Делфинариума

/КРОСС/ Природозащитници излязоха на протест с настояване делфинариумът във Варна да бъде затворен. Според тях се злоупотребява с делфините, като ги държат в плен за представления и бизнес.

Въпреки демонстрацията пред сградата на делфинариума, представленията не бяха отменени.

Припомняме, преди седмици новородено делфинче почина пред очите на посетители на кафенето, което осигурява видимост към басейна под водната повърхност. Природозащитниците са категорични, че шоуто е вид експлоатация, а сградата е твърде тясна за делфините, които имат нужда да плуват по 150 км на ден.

Тук са принудени да живеят в басейнче от 12 метра и когато шоуто свърши, вие се прибирате вкъщи, а те остават тук цял живот, негодуват екозащитниците.

От Делфинариума твърдят в писмо до медиите, че никога новородените делфинчета в Делфинариума, както и техните майки, не са участвали в представления. В първите месеци на развитието си, бебето не се отделя от майка и си и тя не позволява на никого да се доближи до него.

Варненският делфинариум функционира съгласно действащото българско законодателство. Всички питомци в него са родени при нас или са дошли от други делфинариуми, като две от тях обитават Делфинариума от самото му откриване - преди 35 години. За обитателите се полагат компетентни грижи от единствените в България тесни специалисти по водни бозайници - биолог и ветеринарен лекар. Рибата, с която храним нашите питомци, се доставя от специализиран доставчик от Холандия, който снабдява и други делфинариуми в Европа, и бива подложена на биологични анализи и контрол.

Делфини, обитаващи делфинариуми, не могат да бъдат пуснати в дива среда, защото няма да се
приспособят към нея. Делфините в Делфинариум Варна, както и във всички други делфинариуми по света, са родени и отгледани в питомна среда. В тези условия те живеят много по-дълго, отколкото в дива среда.

Само за първите 7 месеца от 2019 г., по бреговете на българското Черноморие са изхвърлени над 40 мъртви малки и големи делфини, в следствие на заплитане в рибарски мрежи и замърсявания, твърдят от още дружеството.

От Екоинспекцията във Варна твърдят, че дейността на делфинариума не противоречи на действащото екологично законодателство.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Попси

Къде са Тома Белев и хората му? Или в този случай няма кого да изнудват за пари и съответно нямат интерес!

29.08.2019 20:55:20

Калоян

В България всички, които се представят като природозащитници всъщност са част от "зелената" мафия на Иво Прокопиев!

29.08.2019 16:19:09

Димитър

Престарават се тези екозащитници и отново не са подготвени по темата.

28.08.2019 22:23:15

Иван

Повече от 90% от българите пък искат закриването на „зелената“ мафия, начело с Тома Белев и Прокопиев у нас!

28.08.2019 17:44:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.