• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Dell придоби компанията EMC за 67 млрд. долара

Dell придоби компанията EMC за 67 млрд. долара

/КРОСС/Третият по големина производител на компютри в света Dell обяви, че придобива компанията за сторидж решения EMC срещу сумата от 67 млрд. долара. Това е най-скъпата сделка в историята на технологичния бранш.

Интересното е, че пазарната капитализация на Dell е около 25 млрд. долара и така тя практически купува близо двойно по-голяма компания, отбелязва онлайн изданието TechCrunch. Част от сделката е и компанията VMware, която ще продължи да работи като самостоятелна единица с акции на борсата.

EMC обаче ще бъде изтеглена от борсата и ще стане частна, както е Dell. Така двете компании ще формират най-голямата частна технологична компания. Dell ще има ръководна сила в новата организация. Основателят на компанията Майкъл Дел ще я оглави, докато сегашният изпълнителен директор на EMC Джо Тучи ще се пенсионира.

Агенция "Bloomberg" уточнява, че в споразумението има клауза, която позволява на EMC да преговаря с други потенциални купувачи. Такива обаче не се очакват. Компаниите за сега не дават повече подробности по сделката. Не е ясно как точно ще протече процесът по сливане и дали брандът EMC ще бъде запазен или продуктите на компанията ще се предлагат с логото на Dell.

Очаква се с новите продукти в гамата си, Dell да направи нов опит да се превърне в предпочитан доставчик на сторидж решения за дейта центрове и клауд инфраструктура. Това е доста голям риск за Dell, като компанията търси нови начини да разшири бизнеса си, след като заяви, че няма интерес към мобилния сегмент. Сделката трябва да бъде приключена напълно до средата на следващата година, стига да премине одобрението на регулаторите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.